Már megint a szintetikus drogok – ezúttal Tiszaburán kaptak el egy dílert

Megosztás

Kábítószer-kereskedelem miatt őrizetbe vettek egy tiszaburai férfit, aki az elmúlt 1-2 évben rendszeresen árult drogot helyieknek, közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A férfi pakkonként 500-1000 forintért árulta a drogot, akinek a letartóztatását a bíróság elrendelte.

Az abádszalóki járőrök Pusztataskony közelében, a Tisza-hídhoz vezető úton ellenőriztek egy személyautót vezető férfit március 19-én. Megállapították, hogy a jármű egyik utasa az a tiszaburai férfi, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az elmúlt 1-2 évben helyi lakosoknak rendszeresen kábítószert adott el, pakkonként 500-1000 forintért – ismertette a rendőrség.

A rendőrök a gépkocsi átvizsgálása során alufóliába csomagolt fehér port találtak, ami az előzetes szakvélemény szerint új pszichoaktív anyag. A férfit előállították a Karcagi Rendőrkapitányságra, és gyanúsítottként hallgatták ki.

A férfi ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt van folyamatban eljárás – tudatta a rendőrség.

A designerdrogok, vagy szintetikus drogok olyan pszichoaktív anyagok, melyeket gyakran kémiai változtatásokkal állítanak elő, ezáltal pedig lehetővé teszik a dílerek számára, hogy megkerüljék a törvényeket, és/vagy erősebb hatásokat produkáljanak, mint a hagyományos illegális drogok. Ezek gyakran új szintézisek vagy módosított verziók a már létező anyagoknak.

A designerdrogok kiszámíthatatlan veszélyeket hordoznak magukban, mivel azok gyakran nem kerülnek szabályozásra, és ezáltal nem kerülnek ellenőrzés alá az összetételük, a dózisuk, vagy a mellékhatásaik tekintetében.

Elsősorban azért készítik őket, hogy utánozzák a népszerű illegális drogok hatásait, mint például az ecstasyt, a marihuánát vagy a kokaint, mindezt sokkal olcsóbban és persze veszélyesebben.

Képünk illusztráció.

Kép: SMRFK

Kapcsolódó cikkek