Ha a Jászkunságban lakik és OTP-s számlája van, vigyázzon, új módszerrel próbálják átverni

Megosztás

Leginkább akkor vigyázzunk, ha interneten is szoktunk banki ügyeket intézni. A régi, megszokott, már javarészt kiismert módszerek mellett most feltűnt egy egészen másik, ahol ráadásul az üzenetet egészen remek magyarsággal írták meg.

Újabb átverős e-mail kezdett terjedni a napokban, melyekben ezúttal az OTP Bank ügyfeleit igyekeznek tőrbe csalni.

Nem először, és bizonyára nem is utoljára szemelték ki az OTP Bank ügyfeleit a csalók. A legújabb, néhány napja keringő átverésre a PCFórum figyelt fel és a HVG.hu szemlézte. Ez is e-mail útján terjed.

A legújabb módszer némileg eltér a megszokottaktól: míg korábban nem engedélyezett tranzakciókra, vagy visszaélésekre hivatkozva próbálták kicsalni az emberek pénzét, ezúttal új hitelesítési eljárások bevezetését emlegetik a csalók – de ilyesmiről szó sincs.

A rendkívül jó magyarsággal írt e-mailben az áll, hogy „Felhívjuk figyelmét, hogy 2024. május 20-tól új online banki hitelesítési eljárásokat vezetünk be az összes online banki felhasználó magánéletének védelme érdekében”. Ehhez – állítja a levél – csak annyit kell tennie az internetbankkal már rendelkező ügyfélnek, hogy megerősíti a banki adatait. Azért, hogy így bármikor kezelhesse a pénzét, és így tovább.

A kattintható hivatkozás azonban egy adathalász oldalra tereli a gyanútlan felhasználót, ahol a banki adatok megerősítése helyett valójában rosszindulatú feleknek adja meg a banki adatait – akik ezekkel akár a pénzét is ellophatják.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek