Tallózás a független vidéki online média múlt heti írásaiból

Megosztás

Gödrök és a világ legrövidebb kerékpárútja Szolnokon, Orbán titokban migránsozott és genderezett Kecskeméten, a Debreceni Törvényszék megvizsgálja CATL környezethasználati engedélyét, Pécsett kavarodás volt a Quimby-koncert körül, Szegeden azon tűnődnek blokkolja-e az illusztráció a fantáziát, Magyar Péter pedig tarolt Kaposváron.

Debreciner: Volt fideszes országgyűlési képviselőt javasol szakértőnek a kormányhivatal a CATL-perben

A Debrecenben akkumulátorgyárat építő CATL környezethasználati engedélyének perében a Debreceni Törvényszék úgy döntött, hivatalból megvizsgálja, hogy a felperesek a beruházás hatásterületén élnek-e. A hatásterület meghatározásához szakértőt rendelnek ki, ám az elsőrendű alperes Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal és az alperesi érdekelt CATL által javasolt szakértők elutasítását kérik a pert kezdeményezők, mivel úgy vélik, elfogultság veszélye fenyeget mindegyik esetében. Részletek a Debreciner cikkében.

https://www.debreciner.hu/cikk/16643_volt_fideszes_orszaggyulesi_kepviselot_javasol_a_a

KECSUP: Háborúval, migrációval és genderrel kampányolt Orbán Kecskeméten

– Élet, halál, háború vagy béke kérdése a mostani választás, az ellenzék pedig annak a zsoldjában áll, akik a háborút támogatják – fogalmazott a kormányfő a kecskeméti Hunyadivárosi Közösségi Házba szervezett “top secret” látogatásán, ahová a KecsUP-nak sikerült bejutnia. „NO MIGRATION, NO GENDER, NO WAR” – Orbán szerint ezek a keresztény, polgári, hagyományos családi értékeken alapuló kormány legfontosabb üzenetei – olvasható a KecsUP-on.

Háborúval, migrációval és genderrel kampányolt Orbán Kecskeméten (videóval + galériával)

Élet, halál, háború vagy béke kérdése a mostani választás, az ellenzék pedig annak a zsoldjában áll, akik a háborút támogatják – fogalmazott Orbán

Szabad Pécs: Visszafizette a Fidesztől megörökölt 8,5 milliárdos hitelt Pécs ellenzéki vezetése

Rendkívüli módon, a közgyűlési terem pulpitusán jelentette be Pécs független polgármestere, hogy visszafizették a 2019 előtti, fideszes városvezetéstől megörökölt 8,5 milliárdos hitelt. Ami valójában egy kamatmentes állami gyorssegély volt, máskülönben Pécsnek 2018-ra csődöt kellett volna jelentenie. Ezzel a polgármester szerint Pécs elérkezett a szabadság évéhez, írta a Szabad Pécs. A nagy ünneplésben volt egy kis kavarodás a péntek esti ingyenes pécsi Quimby-koncert kapcsán is.

Pulpituson jelentette be Pécs polgármestere, hogy eljött a szabadság éve, mert visszafizetik a Fidesztől megörökölt 8,5 milliárdos hitelt

Rendkívüli módon a pulpitusról szónokolva nevezte történelmi pillanatnak Péterffy Attila a pécsi közgyűlésben kedden a 2019 előtti, fideszes városvezetéstől megörökölt 8,5 milliárdos állami hitel u…

Megtartják a ma esti pécsi Quimby-koncertet, de nem azért lépnek fel, amit Péterffy Attila mondott a közgyűlésben

Ingyenesen megtekinthető Quimby-koncert lesz ma este Pécs főterén. De nem úgy és nem azért, ahogyan azt kedden, a közgyűlésben elmondta Péterffy Attila. A polgármester ugyanis azt mondta, hogy a ko…

Borsod24: „Ne legyünk Mészáros Lőrinc turkálója…”

Átláthatósági programot hirdetett az ellenzék talán legesélyesebb polgármesterjelöltje, Dr. Barkai László, az Összefogás Miskolcért szövetség független indulója. Emellett online tanácskozásra is hívja a miskolciakat, hogy a városban élők maguk dönthessék el annak a 16 pontnak a megvalósulási sorrendjét, amellyel majdani munkáját elkezdi majd – tudósított a Borsod24.

https://borsod24.hu/2024/05/10/ne-legyunk-meszaros-turkaloja-atlathatosagi-programot-hirdetett-barkai-laszlo/

Szol24: A világlegrövidebb kerékpárútja

„Egészen elképesztő, döbbenetes, nehéz rá szavakat találni, hogy ennek mi értelme is volt” – kezdi tudósítását a Szol24 a világ talán legrövidebb kerékpárútjáról. Az írás kitér arra a körülményre is, hogy Szolnok az élen jár az ilyen bravúros beruházások megvalósításában, elég csak a hosszú hónapok alatt is befejezetlen aszfaltozásokra gondolni, vagy a Széchenyi városrészen az átlagosnál sűrűbben ki- s betemetett munkagödröket megtekinteni.

Most kapaszkodjunk meg, megépült Szolnok és talán a világ legrövidebb kerékpárútja

Szabolcs24: Harminckét év után megint Szpari

Bevallottan szubjektív és elfogult cikket közölt a Szabolcs24 a nyíregyházi focicsapatról, amely hosszú idő után ismét felkapaszkodott a nemzeti labdarúgó bajnokság első osztályába. Gyerekkorról, szurkolásról, identitásról, meg a BVSC elleni meccs élményeiről olvashatnak azok, akiknek jelent még valamit az a szó, hogy futballszeretet.

Harminckét év után megint Szpari

Szubjektív és elfogult cikk a nyíregyházi focicsapatról, gyerekkorról, szurkolásról, identitásról, meg a BVSC elleni meccs élményeiről. 32 év nagy idő. Ennyinek kellett elmúlnia ahhoz, hogy megint kimenjek Szpari-meccsre. Pedig 1982 és 1992 között – azaz

Szegeder: Lent laknak az emberek, a mese felfelé száll

 „Blokkolja-e az illusztráció a fantáziát?” – teszi fel a kérdést Magonyné dr. habil. Varga Emőke, az SZTE tanszékvezető tanára a szegedi Mentorháló eseményén. A Szegeder tudósításából kiderül, hogy bár eltérő utat járhat be a rajzoló és a gyerek gondolatmenete, a befogadó számára az illusztráció inkább csak kiindulópontot jelent, nem pedig a végső megoldást. Az előadó viszont arra is felhívta a figyelmet, hogy a szöveget sokkal nagyobb súllyal kezeljük, mint a képet: bevett gyakorlat az oktatásban az olvasmány ábrázolása, míg a képleírás ritkább. 

Lent laknak az emberek, a mese felfelé száll

A meséhez tartozó illusztrációt gyakran tekintik a képzelőerő korlátjának, holott a tapasztalatok szerint sokkal inkább segítheti annak kibontakozását.

KAPOS-T: Magyar Péter és Kaposvár: senki nem okozott csalódást a másiknak

Szerdán, kora este három-három és félezer kaposvári töltötte meg a város főterét, Magyar Péternek pedig sikerült, amit a hely emberemlékezet óta nem látott: többször is tűzbe hozta a tömeget, pedig beszédében meglehetősen kevés volt a helyi „specialitás”. A NER-közeli helyi sajtónak viszont mintha savanyú lett volna a szőlő, ha egyáltalán beszámoltak róla. Lagymatag, félházas hakninak próbálták beállítani az eseményt, miközben két héttel ezelőtt még nem győztek lelkendezni Orbán Viktor beszédén, amelyet egy zárt udvarban, kb. ötvenfős „tömeg” előtt tartott – olvasható a Kapos-T cikkében.

Sajtóvisszhang: a kaposvári csicskamédia erős torzítással adott hírt a Magyar Pétert fogadó tegnapi, Kossuth téri demonstrációról…

de mások, pl. a Népszava sem látja az álhírek fájától a valóság erdejét Talán mégsem annyira „fideszes” város ez, amennyire a közvélekedés tartja: háromezresre becsülték a jelenlévők Magyar Péter …

Veszprém Kukac: Eszel te rendesen? Ha nem, akkor irány a mesterséges intelligencia

Amióta az eszemet tudom, imádok enni – írja Kata, a Veszprém Kukac munkatársa. – Mindig kétszer álltam be a kajasorba az iskolában és most sincs olyan koszt, amire kapásból nemet mondanék. Mégis sokak szerint igen sovány vagyok. Megkérdezem az mesterséges intelligenciát, hogy mégis mit kellene ennem, hogy egy kicsit többet mutasson a mérleg. Arra kértem, rakjon össze egy heti menüt, aminek fő szempontja, hogy az „eszel te rendesen?” kérdés végre egy életre feledésbe merüljön. Az eredmény lenyűgöző.

Mesterséges intelligencia – Drága MI, segíts hízni!

Gondoltam, segítségül hívom a mesterséges intelligenciát (MI), hogy állítson nekem össze egy ütős, kalóriadús hízókúrát.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek