A szolnoki születésű Lévai Anikó tavaly a MOL vezetőjével és Magyar Péterrel bulizott

Megosztás

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) tavaly nyári esztergomi rendezvényén készült képeit juttatta el valaki Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőnek, amelyen többek között a miniszterelnök felesége, a szolnoki születésű Lévai Anikó és a hazai politikai térbe példátlanul berobbanó Magyar Péter látható. Hadházy több érdekes dologra is felhívta a figyelmet.

Nagyon úgy tűnik, a nagyvárosok falát már ütötte a Magyar Péter-jelenség, a politikus megjelenése és az eddigi országjárása szemmel látható változást hozott, értendő ez a fórumain megjelenő vidéki tömeg nagyságára is.

A Fideszből érkező Magyar tavaly júliusban, egy MCC-s rendezvényen még Lévai Anikóval, Orbán Viktor feleségével és a MOL elnök-vezérigazgatójával, Hernádi Zsolttal diskurált. Hadházy megosztotta azt is, hogyan írta le a buli körülményeit a kép készítője:

„Tavaly, 2023. július 28-án az MCC dzsemborit rendezett Esztergomban, ahol baráti társasággal én is ott voltam. Nagy meglepetésemre az egyik sátornál azt vettem észre, hogy együtt bulizik Lévai Anikó, Hernádi Zsolt és Magyar Péter. Hernádi végig Anikó fülébe súgdosott valamit. Talán érdekes, hogy a miniszterelnök felesége »tárgyal« az ország egyik legnagyobb oligarchával. Szerintem ez a pár fotó jól mutatja az ország jelenlegi állapotát.”

Az országgyűlési képviselő szerint a képek alátámasztják azt a fel-felbukkanó pletykát, hogy Lévainak jóval nagyobb befolyása és hatalma van a rendszer működését illetően, mint ahogy azt gondolnánk.

„Minisztereket és képviselőket számoltat be, kér számon, és személyi döntésekben nagy szerepe van, nyilatkozta. Magyar egyébként valamiért azt mondta, szerinte ez pozitív szerep, és többször is hangsúlyozta, hogy ő jóban volt Lévai Anikóval” – írta róla a HVG februárban.

Szintén a HVG gyűjtötte össze, illetve a Szol24-en is szemléztük, hogy a „kedves háziasszony” imidzset kialakítani igyekvő Lévai ennél talán fontosabb szereplő lehet. A nevét például gyakran összekapcsolják Nyerges Zsolt – szintén szolnoki – vállalkozóval, akinek az egyik legjobb barátja Ökrös Imre.

Ökrös Imrét Lévai Anikó testvéréhez, Lévai Gizellához fűzik szoros szálak, neki a fia Szeghalmi Márk Ádám, ők pedig több céges ügyben is felmerülnek, a HVG négyet emel ki.

  • 2013-ban Lévai Gizelláék Törökszentmiklóson akartak 275 millió forintért földeket venni Törökszentmiklósnál akartak Szolnok megyében, Törökszentmiklósnál földeket venni.
  • Benne voltak abban a CIDER Alma nevű cégcsoportban, aminek a leányvállalata öt milliárdot kapott a külügytől, majd a tartozást egy Mészáros Lőrinc közeli cég oldotta meg
  • Ökrös és Szeghalmi a paksi lakóparkbizniszben is részt vett, folyamatosan nyerték a megrendeléseket azok, akik üzleteltek a Lévai-rokonokkal.
  • 2019-ben Szeghalmi ügyvezetője lett egy Nyerges által frissen alapított ingatlanos cégnek.

Képek: Hadházy Ákos Fb

Kapcsolódó cikkek