Újra Lévai Anikó szolnoki ügyeiről ír az országos sajtó

Megosztás

Ismét egy egészen érdekes interjút adott Magyar Péter, Varga Judit egykori igazságügyi miniszter ex-férje, akinek nevét néhány hét alatt a kormánykritikus bejegyzései miatt ismerte meg a fél ország. Többek között arról is szó esik, Lévai Anikónak „méltatlanuk alulértékelt” a szerepe ahhoz képest, hogy milyen aktívan beleszól a politikai folyamatokba.

Sok országos lap elemezte, de most éppen a HVG írt róla, hogy a szolnoki születésű Lévai imidzsét elsősorban egy átlagos, a háttérből a családja életét segíteni próbáló háziasszonyként szeretnék kialakítani. Sőt, 2004-ben még azt mondta, távol tartja magát a politika világától, az általa írt szakácskönyvben pedig azt hangoztatta, hogy nincs jobboldali, meg baloldali íz.

Aztán néhány évvel később Orbán Viktor miniszterelnök már azzal viccelődött, (vagy nem), hogy a feleségétől kellet engedélyt kérnie a párt elnöki tisztségének megőrzéséhez. Az újság hangsúlyozza, épp ezért érdekes Magyar Péter kijelentése, miszerint Lévainak nagy ráhatása van a párton belüli ügyekre.

„Minisztereket és képviselőket számoltat be, kér számon, és személyi döntésekben nagy szerepe van, nyilatkozta. Magyar egyébként valamiért azt mondta, szerinte ez pozitív szerep, és többször is hangsúlyozta, hogy ő jóban volt Lévai Anikóval” – írták.

Valóban enyhe túlzás lenne azt mondani, hogy a miniszterelnök feleségének semmilyen politikai-gazdasági összefonódása nincs. A nevét például gyakran összekapcsolják Nyerges Zsolt – szintén szolnoki – vállalkozóval, akinek az egyik legjobb barátja Ökrös Imre.

Ökrös Imrét Lévai Anikó testvéréhez, Lévai Gizellához fűzik szoros szálak, neki a fia Szeghalmi Márk Ádám, ők pedig több céges ügyben is felmerülnek, a HVG négyet emel ki.

  • 2013-ban Lévai Gizelláék Törökszentmiklóson akartak 275 millió forintért földeket venni Törökszentmiklósnál akartak Szolnok megyében, Törökszentmiklósnál földeket venni.
  • Benne voltak abban a CIDER Alma nevű cégcsoportban, aminek a leányvállalata öt milliárdot kapott a külügytől, majd a tartozást egy Mészáros Lőrinc közeli cég oldotta meg
  • Ökrös és Szeghalmi a paksi lakóparkbizniszben is részt vett, folyamatosan nyerték a megrendeléseket azok, akik üzleteltek a Lévai-rokonokkal.
  • 2019-ben Szeghalmi ügyvezetője lett egy Nyerges által frissen alapított ingatlanos cégnek.

Kép: Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI

Kapcsolódó cikkek