Összefogtak a helyiek a jászkunsági gólyáért

Megosztás

Ismét jószívű emberekről írhatunk, akik megyénkben laknak. Most éppen egy olyan gólyáért sikerült összefogni a helyieknek, amely nem repült délebbre a télen, hanem itt telelt át kényszerűségből. Némi segítséggel.

Guri gólya így minden nap jól tud lakni. Erőnléte és egészségi állapota nem tette lehetővé a vonulást.

A Guri nevű fehér gólya a hideg téli hónapokban nem hagyta el az országot, mint a legtöbb társa, hanem úgy döntött, hogy Jászapátin marad és megvárja a tavaszt. Sajnos a gólya ha akart volna sem tudott volna elrepülni, mivel az erőnléte és egészségi állapota nem tette lehetővé a vonulást. A madarat január elején fedezték fel a város határában, és gyorsan a helyiek kedvencévé vált. A részletekről az Rtl.hu számolt be.

Guri történetét Gulyás Éva hobbifotós, a vándormadár egyik önkéntes segítője osztotta meg. Ismerőse értesítette arról, hogy a fehér gólyát a város határában látta, és a nő aggódni kezdett, hogy mi lesz a gólyával a tél hátralévő részében. 

Gulyás Éva kapcsolatba lépett Urbánné Juhász Ágotával, aki azon a területen lakik, ahol a madarat levideózták. Megszervezték a helyiek, hogy gondoskodni fognak az állatról, önkéntesek közösen kezdték el etetni Gurit a téli hónapokban, hogy segítsenek neki túlélni a hideg időt.

Gurinak rendszeresen szállítanak ételt, rendszeresen kap ebédet. A madár már felismeri, ki az, aki eteti és nem fél tőle. Az ételválasztékában szerepel trancsírozott csirkenyak, csirkeszív, valamint egy horgász apró halacskákkal is meglepte a gólyát. Gulyás Éva a lakosság által felajánlott pénzből vásárolja meg a gólya napi betevőjét. (via Rtl.hu)

Kapcsolódó cikkek