Bővül a honvédség helikopterflottája Szolnokon

Megosztás

Milyen volt a 2023-as év a honvédség szempontjából? Többek között erről tartott értekezletet dr. Bali Tamás ezredes, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár parancsnoka, de megemlékeztek a horvátországi légikatasztrófa során feladatteljesítés közben elhunyt Radnai Ádám századosról, Konrád Dávid főhadnagyról és Lőrincz Tamás zászlósról.

„(…) a parancsnok kiemelte, hogy büszke az állomány tagjaira, hiszen a helikopterdandár katonái magas színvonalon teljesítettek mind a gyakorlatokon, mind a kiképzési feladatok során. Külön kiemelte és megköszönte a szlovéniai árvíznél nyújtott segítségüket, déli szomszédainknál katasztrófa elhárítási feladatokban vettek részt H145M típusú helikopterekkel” – olvasható a honvédség honlapján.

Továbbá megkezdődött a hangárkomplexum első ütemének az építése, ami egy rendkívül fontos beruházás, hiszen a folyamatosan bővülő helikopterflotta miatt az infrastruktúra fejlesztése is elengedhetetlen.

2023-ban összesen hat darab új, H225M típusú helikopter érkezett, rövid időn belül pedig még tíz követi.

Az idei évre vonatkozó tervek között szerepel a az országvédelmi készenléti, a kutató-mentő szolgálatok, az infrastrukturális fejlesztések kivitelezésének elősegítése, a gépszemélyzetek műveleti képességnövelése, a repülő-szakmai tudásszint fokozása, a toborzókampányokban való részvétel, valamint a Honvéd Kadét Program táborainak színvonalas lebonyolítása.

Kép: honvedseg.hu

Kapcsolódó cikkek