Felfoghatatlan, hogy nem lett ebből tragédia – kerékpárt sodort el a vonat Kisújszállásnál

Megosztás

Rengeteg emberhez jutott el annak a férfinek a balesete, pontosabban döbbenetes szerencséje, aki egy külterületi részen hajtott vonat elé kerékpárjával egy vasúti átjárónál. Az érintettnek egy haja szála se görbült, nem csoda, hogy a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is úgy fogalmaz az eset kapcsán, hogy ezek szerint Kisújszálláson – majdnem – mindent túl lehet élni.

Bár az égiek a férfi mellett voltak, a katasztrófavédelem hozzáteszi, nem múlik el nap anélkül, hogy autóval, motorral, vagy biciklivel ne hajtana át valaki a tilos jelzés ellenére a vasúti átjárókon. Nem győzik elégszer hangsúlyozni, milyen következményekkel járhat a tiltott manőverezés.

Kisújszállás külterületén ismét intézkedésre volt szükség, miután elsodorta, majd ki is tépte a férfi kerékpárjának első kerekét a vonat.

„A mozdonyvezető látta a férfit és rádudált, aki ennek ellenére a lezárt sorompót kikerülve a sínekre hajtott. Szerencséje volt, mert nem került az érkező vonat alá – így sérülés nélkül(‼) túlélte az ütközést. A mentők kórházba szállították. A kerékpár első kereke kiszakadt…” – írta az esetről a helyi tűzoltóság, akiket a balesethez riasztottak.

A figyelmetlen biciklisnek nagy szerencséje volt, bár jelentős fennforgást okozott, a vonatközlekedés megállt az érintett vonalon, valamint több száz utasnak kellett átszállnia.

Képek: Kisújszállási Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság

Kapcsolódó cikkek