Ismét a szolnoki ToiToi-botránnyal támadják a tüntetést szervező Azahriaht

Megosztás

A kormánypropaganda értelemszerűen minden lehetőséget megragad, hogy a február 16-ára, azaz ma estére szervezett influencer-tüntetés szervezőin fogást találjanak. Napjaink legismertebb hazai sztárja, Baukó Attila Azahriah is a nevét és arcát adta a megmozduláshoz, ezután pedig nem kellett sok, hogy hogy az Alapjogokért Központ a kellemetlen, 2022-ben történt botrányával próbálja újra elhitelteleníteni.

Megint az történik, mint évek óta mindig: a baloldali politikacsinálást a pártoktól a médiájuk és az influenszereik veszik át – írta az Alapjogokért Központ a mandiner.hu portálon csütörtökön megjelent cikkében, amit az MTI is utánközölt.

Egyenesen úgy fogalmaznak, hogy most éppen a gyermekekért aggódnak azok a „lidércek”, akik anno megakadályozták a jobboldal gyermekvédelmi – egyébként szélsőségesen homofób – törekvéseit.

Osváth Zsoltra egyszerű „baloldali videós megmondóemberként” hivatkoznak, Pottyondy Edina Donáth Anna tanácsadója volt, és természetesen Azahriah sem maradt ki a címkézgetésből.

Az Alapjogokért Központ szerint Baukó Attila “Azahriah” sem az az ember, aki “erkölcsi magaslatokról bírálhatna bárkit is a színpadon állva”, hisz ő az, aki egy szolnoki palacsintafesztiválon gyors légyottba keveredett az egyik rajongójával egy mobil mellékhelyiség mögött.

Ahogy írtuk, tavalyelőtt májusban alaposan felkavarta az állóvizet Azahriah, aki az egyik koncertje után a Szolnoki Palacsintafesztiválon a backstage-ben került intim kapcsolatba az egyik rajongójával. Erről videófelvétel is készült, ami vírusként terjedt az interneten. A főszereplő lány kiléte eddig sem volt titok, sőt, meg is szólalt a botrányos eset kapcsán.

Mikor bejelentésre került, hogy a páratlanul tehetséges és népszerű fiatal énekes triplázni fog a Puskás Arénában, a karrierjéről, a körülötte levő irigy hangokról és természetesen a megyeszékhelyen megrendezett palacsintafesztiválos botrányáról hosszabban is írtunk egy összefoglaló cikket.

Szerintük ezek a korábbi megnyilatkozások azért érdekesek most, mert az immár “a gyermekekért aggódók táborát erősítő” influenszer közszereplők azt igyekeznek elhitetni magukról, hogy pártpolitikától függetlenek. Az Alapjogokért Központ példákat hozott fel annak bizonyítására, hogy ez nincs így.

Hozzátették, az említett influenszerek mellett annak idején Gulyás Mártonnak sem tetszett a gyermekvédelmi törvény és a népszavazás.

Tisztán látszik, hogy a politikai pártok logóitól mentes tüntetés szervezőit sok más mellett elsősorban a pedofíliát és a homoszexualitást összekeverő törvény kritizálása miatt karaktergyilkolják – úgy tűnik azonban, ez aligha ér el számottevő eredményt, a Facebookos eseményre eddig több, mint 45 ezer ember reagált vissza.

Kép: Bodnár Dávid, az esemény online plakátja a Facebookon

Kapcsolódó cikkek