Aranyáron mérik a világon egyedülálló szolnoki palacsintát

Megosztás

A palacsinta nem tartozik kifejezetten gourmet fogások közé, éppen ezért az ára is elérhető, pláne ha az ember a saját konyhájában készíti el a klasszikus alapanyagokból. Ám a leleményes vállalkozók tucatnyi trükköt kitalálnak, hogy eladhatóbbá tegyék portékáikat, így történhet meg, hogy egyre több ételt készítenek aranyból. Na de a palacsintát is?

A szolnoki Endorfin Óriáspalacsintázó évek óta nagy sikerrel működik a belvárosban, közel 120 ízből választhatunk, de kevesen tudják, hogy az egyik legnépszerűbb édességük az arannyal bevont óriáspalacsinta. A világon egyedülálló ételt Magna Gergő, a palacsintázó tulajdonosa mutatta be az RTL Klub Fókusz című műsorának, ahol megmutatta hogyan és miből készül az extrém desszert.

A külső borítás igazi 24 karátos arany, ami vékony aranylapok formájában érkezik a konyhába. Ezen kívül a töltelék szintén prémiumnak nevezhető: Olaszországból rendelt pisztáciakrém, fehér csokis krokant praliné és közel 100 gramm durvára vágott pisztácia kerül a finom ételbe.

És hogy mindez mennyiért kerülhet az asztalunkra, illetve a luxusra éhes gyomrunkba? A világon egyedülálló palacsintához már 17 ezer forintért hozzájuthatunk.

Ahogyan Magna Gergő is elmondja a műsorban, külföldön egyre gyakoribb jelenség, hogy bizonyos ételeket arannyal borítanak, ő is külföldi utazásai alkalmával döntött úgy, hogy belefog valami hasonlóba. Körülnézett az országban és azt tapasztalta, hogy senki nem kínál aranyos palacsintát.

Pedig külfdöldön egyáltalán nem számít ritkaságnak az ilyesmi, a Los Angeles-i Baby J’s étteremben már 24 karátos arannyal bevont brownie-t is lehet kapni, 140 ezer forintért, egy New York-i étteremben pedig a szintén 24 karátos csirkeszárny a menő.

Fotó: Endorfin Óriáspalacsintázó

Kapcsolódó cikkek