Több hét után feltűnt a körzeti képviselőnek az, ami már hetek óta bosszantja a lakosságot

Megosztás

Hetek óta nincs befejezve a munka a szolnoki Kőrösi iskola előtti kereszteződésben. A Nagy Imre és a Jósika utca kereszteződését felújították, de egyelőre az aszfaltozással még nem végeztek. Most ez tűnt fel hetek múltával a körzet képviselőjének, aki videóban tette közzé intézkedését.

Több poszt is született már a közösségi médiában arról a befejezetlen munkáról, ami a szolnoki Nagy Imre körút és a Jósika utca csomópontjának jelzőlámpás átalakításával kapcsolatos. A munka itt még tavaly kezdődött. A projekt keretein belül a csomópont mindhárom ágán jelzőlámpás forgalomirányítást vezetnek be, egy új gyalogos átkelőhelyet jelölnek ki a szakemberek a Jósika úton, az útcsatlakozás torkolatában. Átépül a kiemelt- és süllyesztett szegélysor, s részben új víznyelők biztosítják a lehulló csapadékvíz elvezetését.

Csakhogy a munkálatoknak még nincs vége. Ahogyan azt korábbi cikkünkben megírtuk, a Magyar Közút szerint a téli üzemeltetési időszakra tekintettel a kivitelezés december óta szünetel, ezalatt a kiépített ideiglenes forgalomkorlátozás segíti a balesetmentes közlekedést, amíg az időjárási viszonyok megengedik az építési munkálatok tavaszi folytatását.

Nos, úgy tűnik, a sok kritika időközben elért a körzet képviselőjéhez, Menkó Gyulához is. A Fidesz önkormányzati frakcióját erősítő egykori MSZP-s politikus most videóban szólította fel a Magyar Közutat, hogy sürgősen fejezze be a munkát.

Mint közölte, lakossági kérésre érkezett a helyszínre, ahol megdöbbenve tapasztalta, hogy a munkálatok hetek óta állnak. Megérti a lakosság felháborodását, hiszen szerinte a munkákat már hetek óta be kellett volna fejezni.

Mint azt megtudhattuk, a városvezetéssel egyeztetve felszólították a Magyar Közutat a kivitelezési munkák melőbbi befejezésére.

Egyébként arra, hogy télen is lehet aszfaltozni, jó példa egy nem is olyan régi történet, amikor a szolnoki Sólyom utcában egy jelentős részen javították ki a járdát. Itt a betonozást követően le is aszfaltozták a területet.

Fotó: Mi folyik Szolnokon? Facebook

Kapcsolódó cikkek