Nagy segítséget jelentenek Tiszabőnek a MOL-Bubi kerékpárok

Megosztás

Egészségnap a tiszabői felsősöknek, vegyes tüzelésű kályhák eljuttatása a rászoruló családoknak, Felzárkozó Települések program, általános iskolai felújítás: szinte kéthetente hírt adtunk a Szol24-en arról, hogy milyen módokon próbálják segíteni hazánk egyik leghátrányosabb helyzetű települését. Most a Népszava írt riportot Tiszabő lakóiról, akiknek huszonöt forgalomból kivont MOL-Bubi kerékpárt biztosítottak.

Mányi József 53 éves helyi lakos úgy fogalmazott a lapnak, két dolgot vett észre, amióta Bubit hajt: „olyan, mintha nagyobb tisztelettel néznének rám a faluban, a rendőr pedig, ha meg is állít, nem büntet meg azért, mert nincs lámpám vagy rossz a fékem.”

A Felzárkozó Települések program keretében a leghátrányosabb helyzetű települések összesen kétezer használt kerékpárral gazdagodtak. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat tiszaroffi üzemében használatra alkalmas állapotba helyezték a Bubikat.

Mányi pont a falu egyik legtávolabbi pontján lakik, tehát hatalmas segítség neki a bicikli. Hozzátette, az itteni közmunkások valóban érdemi tevékenységet végeznek és a közösség hasznára válnak. „Szerencsére – jegyzi meg kedélyesen – az a veszély nem fenyegeti, hogy ellopják tőle a biciklit, hiszen a kirívó külsejű zöld járgánnyal azonnal lebukna az alkalmi tolvaj” – írja a Népszava.

Tasi Krisztina, a szeretetszolgálat FETE-programjának helyi vezetője szerint valóban rengeteg tud segíteni a MOL-Bubi, az iskolás gyerekek kirándulni tudnak a környéken, mások könnyebben foglalkozhatnak a mezőgazdasági tevékenységükkel, ami legtöbbször több kilométeres távra van.

Az országos sajtó még tavaly februárban írt róla, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) rengeteg elsőszériás Bubi-kerékpárt adományozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak.

„Az ikonikus zöld biciklik másodvirágzásukat élik az ország legelesettebb falvaiban, ahol ritkán jár tömegközlekedés, az olyan alapellátásokért mint a posta, az orvosi rendelő, a gyógyszertár, a vegyesbolt pedig sokszor más településre kell átmenni” – írta akkor Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon.

Kép: Népszava

Kapcsolódó cikkek