A tiszabői mellett újabb szociális naperőmű kezdte meg működését

Megosztás

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei naperőmű a legszegényebb családok fűtési gondjait igyekszik megoldani. Tiszabő után most Lakócsán is üzembe helyeztek egy ilyet. Megyénk volt az úttörő, itt már három éve működik hasonló.

A tiszabői után megkezdte működését az ország második szociális naperőműve is a Somogy vármegyei Lakócsa határában. A kormányzat által indított Felzárkózó települések elnevezésű program keretében a következő hónapokban 21 újabb falu közelében épül a legszegényebb családok támogatását szolgáló naperőmű.

A programot koordináló Magyar Máltai Szeretetszolgálat MTI-hez kedden eljuttatott közleményében emlékeztettek: három éve Tiszabőn helyezték üzembe az első szociális naperőművet, amelynek áramértékesítésből származó bevételét a legszegényebb családok téli fűtésének támogatására fordítják.

A mintaprogram folytatásaként a Somogy vármegyei Lakócsa határában egy egyhektáros területen 1011 napelem összekapcsolásával alakítottak ki erőművet, amely már megkezdte a termelést, és éves árbevételéből mintegy 100 kisgyermekes család részesülhet támogatásban a téli fűtési idényben. (Mfor)

Kapcsolódó cikkek