Legalább nettó 50 százalékkal emelkednek az önkormányzati lakások bérleti díjai Szolnokon

Megosztás

Legkevesebb nettó ötven százalékkal emelkednek az önkormányzati bérlakások lakbérei, erről döntött csütörtöki ülésén a szolnoki közgyűlés. Az előterjesztés szerint minderre az időközben bekövetkezett változások (infláció, építőanyagár-emelkedés stb.) miatt volt szükség. Ráadásul jó ideje, legalább 2018 óta nem is nyúltak a lakbérekhez.

Ha nem emelnek, akkor tovább romlik a lakások állapota. A lakók érdeke is azt diktálja, hogy a minőségi szolgáltatások felé mozduljon el ez a terület.

Az előterjesztéskor elhangzott, hogy a a következő közgyűlésen a legrászorultabbak számára a szociális korrekcióról is rendeletet alkotnak.

A befolyó emelés különbözete lakáspolitikai célokat fog szolgálni.

Berényi Gábor és Borda Zoltán ellenzéki képviselők szerint 2018 óta fokozatosan kellett volna emelni, nem pedig most egyből 50 százalékkal.

Füle István ellenzéki frakcióvezető is osztotta ezt a véleményt. Hangsúlyozta, bizonyos közösségi dolgokra az állam nem ad pénzt, miközben Szolnoknak 1,7 milliárdot be kell fizetni az állami kasszába. Így nehéz fejlesztéseket végrehajtani, többek között az önkormányzati lakásállomány terén.

Füle István, Borda Zoltán és Berényi Gábor tartózkodott is a szavazásnál, Miskolczi László nemmel szavazott, míg a fideszesek Ligeti Józseffel kiegészülve megszavazták a tervezetet.

Fotó: Szalay Ferenc Facebook

Kapcsolódó cikkek