A polgármester szerint dolgoznak azon, hogy több parkolóhely legyen a szolnoki Széchenyi városrészben

Megosztás

Igyekszünk mindenben helytállni, és a legtöbb problémáról tudunk. Amiről pedig nem, az épp most keletkezik. Mindennek két oka lehet. Az egyik az, hogy még nem ért oda a kivitelező az adott helyszínre, a másik pedig, hogy nincs rá forrás, ami megoldaná a problémát – idézte Tasnádi Zoltán önkormányzati képviselő szavait a szoljon.hu arról a lakossági fórumról, amit a minap tartottak a szolnoki Széchenyi városrészben.

A Széchenyi városrész mindennapjairól és fejlesztési lehetőségeiről volt szó a legutóbbi lakossági fórumon a minap a Zöld Házban – írta a szoljon.hu. Az eseményen kitértek a parkolási nehézségekre, a javítandó út- és járdaszakaszokra, a hulladékgyűjtésre és a különböző fejlesztésekre, beruházásokra is.

A felvetődött kérdésekben Szalay Ferenc jobboldali polgármester, Fejér Andor alpolgármester, Tasnádi Zoltán és Rehó János önkormányzati képviselők, Dudás-Rekter Gabriella közösségszervező, Lits László, az NHSZ Szolnok Nonprofit Kft. ügyvezetője, Szabó Zoltán, a vármegyei polgárőrszövetség elnöke és Fürj János, a vármegyei rendőrkapitányság alezredese válaszolt a fórumon, írta a szoljon.hu.

Hogy kokrétan miket is válaszolt meg ez a sok ember, az nemigen tudható meg a tudósításból, ellenben a kormányparti lap megírta Szalay Ferenc reagálását:

– Nemcsak a lakótelepen, hanem Szolnok belvárosában is sok esetben problémát jelent a parkolás – mondta Szalay Ferenc.

– Sajnos ebben a kérdésben több vita kerekedik az önkormányzat és a természetvédők között. Tudniillik ahhoz, hogy több parkolóhely legyen, sajnos a zöldterületekből kell elvennünk. Így kérjük mindenki megértését és együttműködését, dolgozunk azon hogy a jövőben több parkolót létesítsünk a városrészben. Másrészt a város csatornahálózata sajnos a legtöbb területen minimum hatvanéves, de akadnak helyek, ahol akár száz évet is eléri. Minderre a jövőben lesz egy 123 milliárdos programunk, melynek köszönhetően elindul a város csatornahálózatának felújítása. Bízunk abban, hogy ezek a tervek segítenek az említett problémák megoldásában. 

Forrás: szoljon.hu

Képünkön a jobboldali városvezetés, úgymint Fejér Andor alpolgármester és Szalay Ferenc polgármester, valamint Tasnádi Zoltán képviselő

Fotó: Szalay Ferenc Facebook

Kapcsolódó cikkek