Rengeteg a panasz a parkolási büntetések osztogatása miatt Szolnokon

Megosztás

Mi inkább jóindulatú, vagy inkább rafinált, rosszindulatú parkolóőrökkel és panaszkezeléssel találkozunk Szolnokon, ha fizető parkolóba visz minket a sorsunk?

Az utóbbi évtizedekben a városok egyik természetes velejárója lett, hogy a parkolásért fizetni kell a belvárosi részeken, méghozzá nem is keveset. A szolnoki kórház parkolójában alkalmazott sarcolásról nemrég írtunk, de a problémák egyáltalán nem korlátozódnak kizárólag a Hetényi környékére. Ha sűrűn kell megállnunk fizetőparkolóban, szinte bizonyosan előbb-utóbb találkozunk a viharsebességgel dolgozó büntetőcsomag-osztogatókkal.

Több elképesztő történet került napvilágra, bár szinte mindenkinek van néhány saját tapasztalata, döntő többségében nem pozitív. Egy szolnoki parkolás margójára, Krisztián osztotta meg történetét. Leparkolta autóját (a borítóképen) megvett egy parkolójegyet, de mire visszaért a kocsihoz, máris kirakták rá a Mikuláscsomagot.

A parkolóőrök tarthatják a sebességrekordot, rendkívül éles szemmel szúrják ki az új beparkoló autókat és a legtöbb tapasztalat szerint valójában sokszor az öt percet sem várják ki, hanem ha még nem értünk vissza, máris ott a büntetőcsomag, elhelyezőjük pedig már el is tűnt a rengetegben. “Őket ez nem érdekli. Nem működik a parkolóautomata, menj másikhoz, de érj vissza ~ 5 percen belül, mert akkor is megkapod a csomagot, ha a kezedben a parkolójegy, de még nem vagy az autónál” – írta egy hozzászóló.

Mások sem tapasztaltak túláradó jóindulatot Szolnokon. “No de mi van a gyakorlatban? Nincs várakozás. Gyors fénykép. Csomag. Spuri!” “Valójában 2 fényképsorozatot kell készíteniük, 5 perces időközzel! / Én is megálltam pár percre a BB banknál és ott várt a “perzekútor”! Javasolta, hogy menjek, vegyek jegyet, de én elmondtam neki, hogy inkább beülök és elmegyek az autóval. Így a 2. képsorozatot már nem tudta elkészíteni! Gondolom amíg jegyért vagyok, addig elkészült volna a mikulás csomag is!”

“NHSZ 503-569 reklamálni kell. Elvileg ha bemutatod a jegyet elfogadják. Mondom, elvileg!” Sajnos rögtön jött is az ellenpélda. “Pár éve érvényes parkolójegyem volt. Mikor becsuktam az ajtót, az ülésre repült! Piros csomag, de még akkor is élt a jegy. Rögtön bementem, panaszt is tettem írásban, az volt a duma, hogy nem volt látható, mert az autó belsejében volt, nem a szélvédőn belül. Mondom, lerepült. Mindent lefotóztak az autóm belsejében is, csak épp az érvényes parkolójegyemet nem. Csekket kaptam, mikor befizettem, ráírtam szép erős kerek betűkkel: KÖLTSÉK GYÓGYSZERRE!”

“Egyszer (jó pár éve) láttam, hogy 2 parkolóellenőr odament egy kocsihoz, az egyik bedugta a mikuláscsomagot az ablaktörlő alá, a másik gyorsan lefotózta, azzal a lendülettel kivették a csomagot és elsiettek. A tulaj azt sem tudta, hogy megbüntették… ennek mi értelme lehetett?” “Azt nem tudom, de nem kizárt. Tény, hogy bizonyos határidőn túli fizetés esetén magasabb az összeg. Ha kivették a csomagot, akkor a tulaj csak egy későbbi felszólításból – mely már emelt összeg – tudhatta meg, hogy fizetnie kell.”

Mi a helyzet a telefonos sms segítségével váltott parkolójeggyel? “Én ha csak kb. 10-15 percre állok meg, akkor aprózok, mert az SMS felszámol 115 forintot. Viszont ha hosszabb időre megyek be valahová, tényleg a telefonos lehetőség a legkényelmesebb.” Látszik, hogy mennyire sokunknak van kellemetlen tapasztalata a fizetős parkolásokkal, az autóst a legtöbbször semmibe veszik, akkor is, ha jogos a panasz. De ez közel sem csak szolnoki probléma, más városokból is nagyjából ugyanezt hallhatjuk.

Kapcsolódó cikkek