Miért zajlik szabadrablás a szolnoki kórház parkolójában? Anomáliák a megállásnál

Megosztás

A megállapított óránkénti parkolási díj önmagában is akkora, hogy néhány turistaövezetben is elpirulnának ennek hallatán. Ám más gondok is vannak a szolnoki kórháznál történő parkolással kapcsolatban.

Ezzel kapcsolatban alakult ki némi vita a helyiek között, mindkét fél álláspontjában van igazság.

Az óránkénti 450 Ft-os parkolási díj a Hetényi Géza Kórháznál rendkívül borsos, sajnos ilyen világot élünk, ahol a betegekről is lehúzzák az utolsó bőrt is azok, akik nyerészkedni szeretnének. Márpedig szeretnének. Természetesen megkezdett óránként máris kipengetjük a 450-et. Bár van egy 15 perces “türelmi idő”, de éppen erről értekeztek a helyiek, hogy mire elég ez. Nagyon sokszor semmire.

Akad, aki figyelmeztet, más városokban a kórház területén való parkolás 500 Ft / nap… (ahogy például Ózdon is) “De itt ezzel is jól keres valaki.” Győrben egy óra ingyenes, utána pedig 100 Ft / óra. A ceglédi kórháznál díjtalanul megállhatunk a parkolóban.

De vannak, akiknek a parkolási díjon felül egészen más dolgokkal akadt gondjuk, ez pedig az út eltorlaszolása, ebben is lehet valami. Béla tette közkinccsé véleményét. “Tisztelt kórházat látogatók!

A hétemeletes előtti parkoló bejárata előtt rendszeresek a veszekedések és a balesetveszélyes helyzetek. Sokan nem mennek be a parkolóba, ha beteget visznek vagy hoznak, hanem a parkoló előtt, sok esetben keresztbe állva rakják ki a hozzátartozójukat. Akadályozzák ezzel a ki és bemenő forgalmat és a gyalogosokat is. Valószínűleg nem tudják, de pont ezért az első 15 perc ingyenes. Éljenek vele!” – írta Béla.

Ám ezzel nem aratott osztatlan sikert, mert a legtöbben úgy gondolják, ha például a bejárati ajtóig szeretnénk kísérni akár mozgássérült, akár idősebb, vagy nehezen mozgó hozzátartozónkat, már ahhoz is kevés a 15 perc, egy vizsgálathoz pedig természetesen hozzá sem kezdenének, nemhogy befejeződjön ennyi idő alatt.

Mások a Gáz utcát javasolták alternatív parkolási helynek, de összességében a legtöbben az elképesztően magas parkolási díjért és a nagyon kevésnek tűnő 15 perces türelmi idő miatt háborognak. Ám olyan is akadt, aki szerint lehet, hogy nem sokáig kell már parkolódíjat szedniük, mivel ha ilyen ütemben szűnnek meg Szolnokon a szakrendelések és osztályok, akkor előbb-utóbb a teljes kórháznak vége lesz és akkor parkolnunk sem kell. Nagyon reméljük, hogy ez sosem következik be.

Kapcsolódó cikkek