El sem hinnénk, hogy pörgött az élet ötven éve Szolnokon

Megosztás

Megnyílik a Touring Hotel, épül a Pelikán Szálló és a Centrum Hotel, készül a nyolc tantermes vízügyi szakközépiskola és a százhúsz személyes kollégium: ötven évvel ezelőtt, 1974-ben nem akárhogy zajlott az élet, legalábbis ez olvasható a mára kordokumentumként szolgáló Szolnok Megyei Néplapban.

„A megyeszékhely fennállásának 900. évfordulójára való készülődés jó alkalom arra, hogy nagyobb, társadalmi összefogás is segítse Szolnok gyarapodását” – olvasható a Néplap 1974. január 8-ai számában, természetesen szigorúan csak a „Világ proletárjai, egyesüljetek!” felkiáltás után.

Ötven éve a szolnoki városközpont kialakításának fontos állomásairól számolt be a sajtó, a „III-as számú irodaház impozáns épületéről”, valamint az ugyancsak a központban épülő Pelikán Szállóról és a Touring Hotelről.

Azt ígérték, a Touring százhúsz, a Pelikán százötvenhat szálló vendéget fogadhat a jövő évben. Ma már hangosan felröhögnénk az összeget olvasva, de akkor még úgy fogalmaztak, csupán a közmű kiépítése a városközpontban hét millió(!!) forintba kerül. A mai árak mellett feltehetően már egy mini játszóteret sem tudnának építeni ebből a pénzből.

Beszámoltak róla, hogy tovább folytatódik a tiszaligeti sportcsarnok es sportkombinát építése, a Vosztok úton viszont pedig decemberben elkészül az új mozi. Emellett a Zagyva-parton megtörtént a hatvanszemélyes bölcsőde műszaki átadása, az építők az utolsó simításokat végezték akkoriban az épületen.

A fejlesztésekkel kapcsolatos vezető hírek mellett néhány rövid mondatban összefoglalt beszámolók is megjelentek. A január 8-ai Néplapban írtak Illés Béla Kossuth-díjas író haláláról, a MÁV SE szurkológyűléséről és persze a TIGÁZ gázszámla befizetésekre vonatkozó tájékoztatója sem maradhatott el az utolsó oldalon.

Kép: library.hungaricana.com/Szolnok Megyei Néplap

Kapcsolódó cikkek