Ha lesz pénz, megújulhat a szolnoki Bálvány utca lepukkant környéke

Megosztás

A szebb napokat is megélt Bálvány utcai park, játszótér, kosárlabdapálya és parkoló megújulását már régóta várják az ott lakók.

A park gyepfelülete hiányos, kitaposott, sokszor a meglévő részek is gondozatlanok és szemetesek. Az is tapasztalható, hogy a lakók a házi kedvenceket a játszótér vagy a kosárpálya melletti zöldterületen sétáltatják, Sokszor megesik, hogy a kutyapiszkot nem takarítják fel. A járda repedezett, a fák gyökerei több helyen felnyomták, ezek balesetveszélyes részek. A kosárpálya aszfaltburkolata repedezett, egyenetlen. A kispályákat körbevevő drótkerítés sérült, balesetveszélyes.

Mikorra várhatják a Nagy Imre, Bálvány és József Attila úton lakók, hogy a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola melletti Bálvány úti parkoló, park, játszótér és kosárlabdapálya, hasonlóan, mint a Móra park esetében, teljes mértékben megújuljon? Ezt a kérdést tette fel Miskolczi László, a Momentum politikusa, volt alpolgármester napirend előtt a szolnoki közgyűlésen.

Szalay Ferenc polgármester a szokásos tereléssel úgy reagált, hogy a Kőrösi iskolát teljesen felújították. Ez tartalmazta az iskolaudvar és a kosárlabdapálya felújítását és egy streetworkout pálya is épült. Mint mondta, a képviselőnek igaza van, tovább kell menni, az anyagi lehetőségekhez mérten.

Ezután azt hangoztatta, hogy mi minden történt a város közterületeinek felújításában, mintha ez annyira is vigasztalná a Bálvány utca környékieket. Megújult a Móra park, a Verseghy gimnázium előtti park, az Ormos Imre park, számos játszótér épült újjá. A tiszaligeti játszótér pedig annyira jól sikerült, hogy a térség egyik legkomolyabb játszótere lett.

Számos parkolót is létesítettek és újítottak meg a városban. Mindennek sora van, mondta Szalay. További fejlesztések is várhatók: a városi piaccsarnok és az SZTK környékének felújítása van soron.

Ha a pénz meglesz, akkor a Kőrösi iskola környéke is megújulhat végre, jelentette ki Szalay Ferenc.

Mindenképpen említésre méltó még, hogy Miskolczi Lászlóhoz köthető az is, hogy ő nemmel szavazott az önkormányzati lakások lakbéremelésére, egyedüliként a képviselők közül.

Miskolczi László, aki egyedüliként nem szavazott a lakbéremelésre

Nyitóképünkön: ilyen szép körülményeket tapasztalhatnak a Bálvány utca környékén járók.

Kapcsolódó cikkek