Megrendítő fotókon a csütörtöki halálos kimenetelű martfűi vonatbaleset

Megosztás

Ahogy már írtunk róla tegnap, Szolnokon és környékén komplett balesethullám söpört végig, a legsúlyosabb ezek közül egy vasúti átjáróban történt Martfű közelében, ahol egy személyautó hajtott a megyeszékhelyről Szentesre igyekvő vonat elé. Mint később kiderült, az autó sofőrje elhunyt. Megrendítő helyszíni fotókon láthatják a halálos baleset körülményeit.

A Mávinform így számolt be a tegnapi balesetről: „A Szolnokról Szentesre 15:54-kor elindult személyvonattal (7216) ütközött egy autó Martfű és Tiszaföldvár között egy andráskereszttel jelzett átjáróban. A helyszínelés és a műszaki mentés végéig – várhatóan 19 óráig – Martfű és Tiszaföldvár között a Volánbusz menetrendszerinti járataival (4620, 4621) utazhatnak, amelyek Tiszaföldváron a vasútállomásra is betérnek. A Szolnok-Szentes vonalon 30-60 perccel hosszabb eljutási időre kell számítani.”

A baleset körülményeit továbbra is vizsgálják, amit biztosan tudunk, hogy a mozdony vezetője nem tudott időben megállni, a kocsi pedig teljesen összeroncsolódott. A sofőr hibázott, nem adta meg az elsőbbséget.

A motorvonat kilenc utasa közül szerencsére senki nem sérült meg.

Itt láthatják a borzalmas balesetről készült képeket:

Fontos, hogy mindig tartsuk be a vasúti átjáróknál elhelyezett jelzőtáblák és fényjelzők utasításait. Ne hajtsunk át a zárt sorompókon vagy a tiltó jelzéseken, akkor sem, ha nem látszik vonat a közelben. A közelgő vasúti átjárókhoz közeledve és azokon áthaladva tartsuk be a megengedett sebességhatárokat, valamint csökkentsük a sebességet, ha a környezeti viszonyok vagy az útviszonyok ezt megkövetelik.

Képek: MTI/Donka Ferenc

Kapcsolódó cikkek