Öt kutyakölyköt dobott a szemétgyűjtőbe a tiszaföldvári nő, felelnie kell érte

Megosztás

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat egy tiszaföldvári nővel szemben, aki öt kutyakölyköt dobott a szemetesbe, és hagyta őket sorsukra, négyet közülük meg tudtak menteni a helyi önkéntes tűzoltók.

A vádirat szerint a nő Tiszaföldváron, idén július 6-án, délelőtt, egy közterületen elhelyezett – félig nyitott – fém hulladékgyűjtő konténerbe öt élő kölyökkutyát dobott, majd azokat – élelem és ivóvíz biztosítása nélkül – sorsukra hagyta. Az elhelyezés körülményeire tekintettel ez a cselekmény alkalmas volt arra, hogy az állatok maradandó egészségkárosodását, vagy pusztulását okozza, valamint a kölyköknek különös szenvedést is okozzon.

Másnap a konténerben a kiskutyák közül négyet élve, egyet elpusztult állapotban találtak meg a helyi önkéntes tűzoltók, a 4 kiskutyát onnan kimentették, majd gondoskodtak a megfelelő elhelyezésükről.

Az ügyészség a büntetlen nővel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Kunszentmártoni Járásbíróság fog dönteni, közölte dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész,

sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

A mellékelt képeket a nyomozó hatóság készítette az ügyben a konténerről, és a kimentett kiskutyák egyikéről.

Egy, a kimntett kiskutyák közül

Kapcsolódó cikkek