Fejlesztik a 32-es főutat és készítik a jövő évi költségvetést Szolnokon

Megosztás

Ahogy Szalay Ferenc közösségi oldalán fogalmazott, sok feladatot adott az önkormányzat testületének a decemberi közgyűlés, ami nem meglepő, hiszen majdnem negyven napirendi pontot kellett megtárgyalni. Az ülés a szolnoki lakosok véleményének, panaszainak megosztásával, vagyis az ilyenkor szokásos közmeghallgatással vette kezdetét.

Az önkormányzat jövő évi költségvetését megállapító rendelet előkészítése során a városvezető azt hangsúlyozta, hogy a pénzügyi, gazdasági és társadalmi realitások talaján maradva igyekeznek biztosítani a városműködtetést, amiben persze nem segít a tavaly kialakult gazdasági recesszió és energiaválság.

„Fokozottan figyelünk a kötelező feladataink mellett a városüzemeltetésre és fenntartásra is komoly energiát, s a lehetőségek szerinti forrásokat fordítjuk majd” – írta.

Elkezdődött a 32-es főút fejlesztésének tervezési munkálata ami kiemelt jelentőségű állami projektnek számít. A jelenlegi információk szerint az M4-es csomóponttól a Széchenyi körúti körforgalomig 2×2 sáv kerül kialakításra burkolatmegerősítéssel a szükséges elkerülő és szervizutak, valamint kerékpárutak megépítésével.

Az év végéhez közeledve a beszámolási kötelezettséggel bíró cégek is összegezték az idei munkát. A Szigligeti Színház, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ és a Szolnoki Sportcentrum is a körülményekhez képest eredményes időszakot zárhat, hangzott el az ülésen.

Szalay a 2024-es évről így nyilatkozott: „Az előttünk álló esztendő számos feladatot tartogat, remélhetőleg a város gazdasága tovább erősödik, ami biztosítja a forrásokat a fejlődéshez.”

Már írtunk is róla, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy jövő évtől megváltozik a szolnoki polgármesteri hivatal ügyfélfogadási rendje.

  • szerdán 8:00-16:00 óra helyett 9:00-11:00 óráig és 13:00-15:00 óráig,
  • pénteken 8:00-12:00 óra helyett 9:00-12:00 óráig.

A teljes képviselő-testületi ülést és a közmeghallgatást ide kattintva tudja megnézni.

Kép: Szalay Ferenc Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek