Órákkal hamarabb kell elindulni Szolnokon, ha busszal el szeretnénk jutni valahová?

Megosztás

Nyílt levelet intézett Tóth Áron Szalay Ferenchez. Az LMP szolnoki polgármesterjelöltje azt kérdezte Szolnok polgármesterétől, hogy tisztában van-e azzal, hogyan közlekedtek, pontosabban nem közlekedtek egyes buszok hétfőn reggel. Munkába menők maradtak az út szélén…

Tóth Áron, az LMP szolnoki polgármesterjelöltje nyílt levelet írt Szalay Ferenc polgármesternek:

“Polgármester úr bizonyára értesült róla, hogy 2023.12.04-én hétfő reggel a Széchenyi városrészben és Szandaszőlősön is több reggeli buszjárat kimaradt. Sokak ezért a hidegben voltak kénytelenek várakozni, idősek, gyerekek egyaránt, nem egyszer fél órán keresztül.

Nagyon sokan munkába és iskolába igyekeztek volna, azonban a kimaradt járatok miatt többek elkéstek, sőt sok Budapesten dolgozó szolnoki a csatlakozó vonatot is lekéste.

Egyszer-egyszer még elfogadják az iskolában, meg a munkahelyeken, hogy nem jött a busz, de lassan már ők sem hiszik el, hogy ez ennyire rendszeres. Nem tartja ezt szégyenteljesnek?

Tényleg órákkal korábban el kell indulni Szolnokon, ha menni szeretnénk bárhová? Hiszen ki tudja, jön-e a busz és ha igen, mikor?

A jegyárak nem kis mértékben emelkedtek a menetrend módosításával egy időben, de a szolgáltatás sajnos kritikán aluli maradt.”

Majd feltette a kérdésr:

“Mit szándékozik tenni polgármester úr az ügy megoldása érekében? Nem tartja ezt elfogadhatatlannak? Netán Ön fogja megírni az iskolásoknak az igazolásokat a lekésett órákra? Ön fog minden munkahelyi főnököt tájékoztatni, hogy az alkalmatlansága miatt késnek rendszeresen a dolgozók?

Felelős városvezetőként kötelessége lenne a szolnoki tömegközlekedés kritikus helyzetét azonnal napirendre venni, annak megoldását elősegíteni, azonban Ön mindezidáig semmi érdemlegeset nem tett a városiakért.”

A nyílt levelet aláírta Szelindi Andrea, az LMP képviselőjelöltje is (képünkön Tóth Áronnal).

Mint megírtuk, az új szolnoki buszmenetrenddel kapcsolatban sokan elégedetlenségüket fejezték ki.

A napokban azt is megírtuk, hogy a Volánbusz és az önkormányzat között egyeztetések folynak a menetrend esetleges finomításáról.

Kapcsolódó cikkek