Egészségnap a Tiszaligetben – Rubint Réka sem hiányozhat

Megosztás

A tizedik Családi Egészségnapon szűrésekkel, egészségügyi tanácsadással, fitnesz-, torna- és gyerekprogramokkal és egészséges ételekkel várják az érdeklődőket vasárnap a Tiszaligetben.

A részletekről sajtótájékoztatót tartott a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet igazgatója Piroska Miklós, a MÁV Kórház és Rendelőintézet részéről dr. Takács Mária főorvos és a város képviseletében Fejér Andor alpolgármester.

Az ingyenes rendezvényen 0-100 éves korig, edzettségi és egészségi állapottól függetlenül mindenki megtalálhatja a számára érdekes programot. A legfontosabb törekvés, a betegségek megelőzése, ezért a szűrővizsgálatok sem hiányozhatnak az Egsészégnap kínálatából. Egyebek mellett lesz szemészeti vizsgálat, szájüregi rákszűrés, csontsűrűség mérés, szív- és érrendszeri betegségek rizikótényezőinek szűrése és mentálhigiénés tanácsadás is.

A nap indításaként Családi Kerékpáros Piknik indul 10 órakor a sportcsarnok bejárata elől a Millérre, ahol további családi sportprogramok és egyéb kikapcsolódási lehetőségek várják a mozogni vágyókat.

Az idei évben is színvonalas színpadi programokkal várjuk a résztvevőket. Olyan kiváló hazai és szolnoki edzők tartanak bemutató órákat, mint Kis Mónika (Gerinctréning), Cserba Beáta (fanatic kombi), Mezei Eszter (pound), Püspöki-Markó Ágnes (latin kardió), Zsolnai Tamás (zumba) , Szabó Nikolett (flexibility training) és Rubint Réka (Alakreform).

A csarnok emeleti konferencia termébe látogatóknak lehetőségük lesz csendesebb, lassabb mozgásformák kipróbálására is, a test és a lélek lecsendesítésére: fittmami óra, gerincjóga, hangtál meditáció és pilates.

Kapcsolódó cikkek