Az európai uniós tag Magyarország szuverenitását félik a rettegő fideszesek Szolnokon is

Megosztás

Újabb gumicsontot dobott be a köztudatba az ország irányítását 13 éve kétharmados többséggel uraló kormányzópárt. A fideszesek és KDNP-sek most a magyar szuverenitást félik rettegve milliárdos kampány keretében attól az Európai Uniótól, amelynek a tagjai vagyunk.

Zömében a Fidesz-hez erősen köthető helyiek előtt mondott beszédet a minap Szolnokon Nagy János, a miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár.

A lelkesítő fórum előtt Szalay Ferenc polgármester és Kállai Mária országgyűlési képviselő társaságában az államtitkár sajtótájékoztatót is tartott, ahova a vélhető nagy rettegés jegyében csak a kormányhű médiumok képviselőt hívták meg.

A szoljon.hu tudósítása szerint Szalay Ferenc elmondta: Magyarország saját maga építené a jövőjét, és ezt hazánk úgy képzeli el, hogy ne mások mondják meg, mit és hogyan tegyünk. Az eddig elért eredményeket pedig – beleértve a rezsicsökkentést is – a továbbiakban is megőrizné az ország.

Kállai Mária pedig meglepő dolgot jelentett ki: a magyar kormány ezúttal is számít a lakosság véleményére.

– Mindez azt segíti, hogy az európai uniós színtereken olyan véleményekkel érveljünk, amelyekből a magyar emberek gondolatai tükröződnek – fogalmazott a képviselő.

Ez már csak azért is van rendben, mivel maga Orbán Viktor kormányfő szinte 99,999 százalékban minden egyes döntést megszavaz uniós szinten.

A teljesen irányított kérdésekkel operáló nemzeti konzultációt bevált, jó módszernek nevezte a Szolnok TV tudósítása szerint.

Nagy János multinacionális cégek brüsszeli lobbistáit emlegette rosszalóan, miközben kormánya ugyancsak előszeretettel alkalmaz lobbistákat mondjuk az Amerikai Egyesült Államokban. De akár keleti lobbistának lehet nevezni Szijjártó Péter külügyminiszert is.

Nyitóképünkön: a konzultáció komolyságát jól mutatja a nevetgélve rettegő szolnoki fideszesek csoportja

Fotó: Képviselői Iroda Szolnok Facebook

Kapcsolódó cikkek