Alaposan meglepődött a polgármester, amikor kinyitotta a levelet

Megosztás

Különleges levelet kapott a napokban a karcagi polgármester. Egy utas küldte neki, aki szóvá tette, hogy a város egyik iskolájának tanulói hogyan viselkedtek a vonaton. 

Nem mindennapi levelet olvashatott végig Szepesi Tibor. A karcagi polgármester talán nem hitt elsőre a szemének, hiszen manapság, a negatívumok világában egy pozitív hangvételű írással találta magát szemben.

Idézzük:

“Tisztelt Szepesi Tibor!

Észrevételemet több helyre is címezhettem volna, de úgy ítéltem meg, hogy az ön személye a garancia arra – hogy ha érdemesnek tartja – megossza azokkal, akiket illet.

Nyugdijasként viszonylag sokat utazom Debrecen és Budapest között. Tegnap délután egy ceglédi versenyről hazafelé tartó gyermekcsoportjukkal sodort össze az élet. Nem titkolom, kicsit összeugrott a gyomrom, amikor a pályaudvaron megálló szerelvényünket ellepte a kis csapat. Tapasztalataim szerint ilyenkor jön a káosz, a hangoskodás, a gyakran durva, egymást is degradáló kiszólások.

Mi történt? Egy határozott, ám kedves pedagógus irányítása mellett rövid időn belül mindenki elhelyezkedett Szóba elegyedtünk, bár jelzem, nem én voltam a kezdeményező. Minden kíváncsiságom ellenére inkább hallgatóság voltam, mint faggatózó felnõtt. Beszéltek a versenyről. a szerzett tapasztalatokról az elért helyezésekről, arról is, hogy egy kicsit megismerhették a várost.

Szôba került egy korábbi mátrai kirándulás. az Erzsébet-tábor Zánkán, a városligeti nap.
Láthattam remek fotókat a Néprajzi Műzeum kiállitott tárgyairól, a Magyar Zene Háza izgalmas megjelenéséről és mindez a csillogó szemek és választékos mondatok kíséretében. Örömmel, lelkesedéssel beszéltek az élményeikről. Jó volt őket hallgatni.

Igen. tudom! Ehhez kell sok-sok pedagógusnak a szakmai tudāsa. fáradhatatlan lelkesedése, időt nen kinélő odaadása, töretlen hitte, kimagasló munkabírása, mert nélkülük nem menne!
Ők azok, akik a szűlői ház nyújtotta nevelést kerekké teszik. 

Örültem ennek a találkozásnak!

Köszönöm a figyelmet! Meggyőződésem, a sok békétlenség, elégedetlenség mellett kell. hogy szót kapjon a jó is!”

Mint a hozzászólásokból kiderült, a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda tanulóiról volt szó. Mint az iskola közösségi oldalán megjegyezte, “Nagy örömmel  osztjuk meg Szepesi Tibor Polgármester Úr bejegyzését.Hálásak vagyunk a pozitív visszajelzésért és az elismerésért, melyet tanulóink és pedagógusaink kaptak.”

Képünk illusztráció, az iskola tanulóinak egy csoportjáról készült egy eseményen

Fotó: Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda Facebook

Kapcsolódó cikkek