Életműdíjjal ismerték el a kiváló szolnoki mesterszakács, Pálszabó Mihály munkásságát

Megosztás

A hétvégén tartották a 25. séfbált Budapesten, a Hotel Benczúrban. Az Étrend, Magyar Konyhafőnökök Egyesülete által szervezett eseményen kiemelkedő díjjal ismerték el a szolnoki mesterszakács, Pálszabó Mihály munkásságát.

A Jubileumi séfbál díszvendége Varga Károly, többszörös olimpiai-, Európa- és világbajnok, Venesz- és kétszeres Aranysapka-díjas. a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt birtokosa volt.

Az esemény szolnoki szemmel is kiemelkedőnek mondható, hiszen életműdíjat vehetett át a kiváló szolnoki mesterszakács, Pálszabó Mihály szakács szakoktató, Aranykoszorús Mester, az Auguste Escoffier Tanítványai Rend tagja.

A szakember a gasztronómia és az oktatás területén kifejtett áldozatos és kitartó munkája elismerésül vehette át a díjat. Ezt közösségi oldalán közölte Pálszabó Mihály.

2019-ben, nyugdíjba vonulása alkamából egy jóbarátja, Bali István így írt róla a közösségi oldalán:

“Pálszabó Mihály a francia Chaine des rotisseurs, az Escoffier Tanítványai Rend tagja, mesterszakács, tanár a gasztronómiában, a vendéglátásban eltöltött 51 éves  szolgálat után “nyugdíjas” éveit kezdi meg. Olyan kiváló mesterszakácsok kerültek ki a keze alól, mint Zoboki Zoltán, Törjék Attila, de  hosszan lehetne még sorolni tovább a kiválóságokat Az Aranykoszorús Mester cím tulajdonosa, mely rangot csak néhányan kapták meg Magyarországon!”

Az elismerő oklevél

Fotók: Pálszabó Mihály Facebook

Kapcsolódó cikkek