Itt a tél, jönnek a komoly mínuszok

Megosztás

Hosszú kellemes őszi időjárást követően ránk rúgta az ajtót a tél és egyre hidegebbre fordult időjárásunk. A következő héten éjjel már mínusz 5 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet.

Vasárnap még többnyire napos, hideg időre számíthatunk, de hószállingózás elszórtan kialakulhat. A hőmérséklet lassan melegszik és az éjszakai mínuszokat követően nappal 5 fok körül várható a csúcshőmérséklet. A hőérzetünket tovább rontja, hogy a szél is megélénkülhet, 31 km/órás széllökésekre is számíthatunk.

A jövő hét elején további lehűlés várható és borúsabbra is fordul időjárásunk.Szerdától már nappal is alig megy 0 fok fölé a csúcshőmérséklet, éjszaka pedig igazán hideg várható, a minimum hőmérséklet mínusz 1-6 fok közé is lecsökkenhet. 
Kedden még esőre számíthatunk, de szerdán már kisebb havazás is várható. Enyhülés csak jövő hét végén várható, szombaton újra 5-6 fok körüli csúcsértékekre számíthatunk, illetve megszűnik az éjjel fagy is.

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek – írja dr. Pukoli Dániel orvosmeteorológus

Forrás:Koponyeg.hu

Kapcsolódó cikkek