Éveken át öregbítette Szolnok és a megye hírnevét, most fotóit adományozta egy gyűjteménynek Bali István

Megosztás

Jelentős lengyel kitüntetésben részesült egy szolnoki világlátott polgár, akinek nagyon sokat köszönhet a megyeszékhely a nemzetközi kapcsolatai bővítésében játszott szerepéért. Bali Istvánról van szó, aki korábban a megyei önkormányzat külügyi szakreferense volt. Bali István és lengyel feleségét maga a lengyel elnök tüntette ki a minap!

A Lengyel Köztársaság Szolnoki Konzulátusán a minap ünnepélyes keretek között adták át a házasságuk 51. évfordulóját ünneplő Bali Istvánné Anna Maria és Bali István részére az Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök által a sokéves házasságuk alkalmából adományozott emlékérmet.

Az ünnepélyen részt vett Sebastian Kęciek nagykövet, Andrzej Kalinowski konzul, Krzysztof Filipowicz, a Lengyel Köztársaság szolnoki tiszteletbeli konzulja és Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere.

Bali István, túl azon, hogy bár nem a város díszpolgára – szemben egy, hálapénz elfogadásával gyanúsított orvost -, valóban öregbítette a megyeszékhely hírnevét. Neki köszönhetők a megye francia és lengyel kapcsolatai. Munkássága is bizonyította eredményes tevékenységét, és most újabb híreket kaptunk az amúgy “civilben” lelkes fotósról.

Mégpedig azt közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei helyismereti wiki Facebook oldal, hogy Bali István értékes fotógyűjteménnyel ajándékozta meg a Helyismereti gyűjteményt.

A fotókat hamarosan digitalizálják és a szolnoki topotékában teszik közzé a megye nemzetközi kapcsolatait bemutató képeket.

Fotó: Bali Anna Facebook

Kapcsolódó cikkek