Levonult a ceglédi kosárlabdacsarnok építéséről a szolnoki Fidesz kedvenc kivitelezője, a Böjtös-Bau

Megosztás

Pedig milyen szépen indult! Az alapkőletételen még Szalay Ferenc, szolnoki polgármester, a kosárlabda szövetség akkori elnöke is jelen volt! Ez talán nem véletlen, hiszen egyrészt kosárlabdacsarnokról volt szó, másrészről viszont a kivitelezést az a Böjtös-Bau nyerte el (minő véletlen!), amelyik Szolnokon a Fidesz kedvenc kivitelezőjének számít. És tényleg csak mellesleg: nevét a Fidesz szolnoki irodavezetőjéről kapta, férje pedig a cég vezetője. Nos, most ez a libling cég csapot-papot otthagyva vonult le a ceglédi kosárlabdacsarnok építéséről!

Évek óta vacakolnak a Ceglédi Elefántkölykök Kosárlabda Klub kosárlabbdacsarnokának építésésel. Az alapkövet még Krisztus előtt 2017. június 22-én rakták le, rettenetesen jeles személyek előtt. Akkor úgy volt, pikkpakk készen lesz a csarnok, 2018-ban a csarnokban már pattoghat a labda. De csak telt, múlt az idő, átadás sehol.

Aztán most ehhez képest ott tartunk, hogy a Vbw Cekk Cegléd , Cekk SE közleményt adott ki a minap:

“Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a kosárlabda csarnokot eddig építő és az elmúlt másfél évben szinte semmit sem haladó generálkivitelező cég, június 30-án pénteken délután elhagyta az építkezés területét. Mivel mindez váratlanul, egyik napról a másikra történt, és pénteken délután elbontották többek között az építkezés kerítését is, így némi kellemetlenséget, hirtelen megoldandó feladatot is adtak számunkra.
Segítő kollégáknak köszönhetően a Rákóczi úti kerítést már szombat reggel pótolni fogjuk, és szintén szombaton reggel megkezdjük a korábbi kivitelező által otthagyott rendezetlen, gazos terület rendbetételét is.
Kérjük a lakosság türelmét és köszönjük megértésüket. Bízunk benne, hogy miután a korábbi kivitelezővel kötött vállalkozói szerződés felbontásra kerül a nem szerződésszerű teljesítés okán, egy új kivitelezővel végre folytatni tudjuk majd a munkát és ismét felgyorsul majd a kivitelezés.”

Vagyis szépen, csendben és váratlanul levonult az építkezésről a Böjtös-Bau.

A Ceglédi Városi Televízió az építkezésről korábban már érdeklődött az illetékes minisztériumtól, hogy milyen sors várhat a projektre, de választ nem kaptak.

A dolog további pikantériája lehet, hogy a klub elnöke Filipowicz Krzysztof, aki időközben Szolnokon lengyel konzuli teendőket is ellát. Vagyis akár naponta összefuthat a Szalay-Nagy (Böjtös-Bau-vezető)-Filipowicz hármas.

A Böjtös-Bau volt a kivitelezője a szolnoki Szigligeti Színház felújításának is, na, itt is elég szépen megcsúszott az átadás határideje.

Kapcsolódó cikkek