Átadták a megújult szolnoki színházat

Megosztás

Alig fértek oda a fideszes politikusok és fontos emberek a szalagátvágásnál, olyan sokan voltak. Azért sokan kíváncsiak lennénk arra, mi lesz Szolnok közintézményeivel az energiaválság és a kormány által nyáron bevezetett megszorító intézkedések következtében. Erről ugyanis hatalmas a hallgatás a városban.

Átadták a mintegy 7,6 milliárd forintból teljesen megújult Szolnoki Szigligeti Színházat pénteken.

Jelen volt Kállai Mária, Varga Mihály, Szalay Ferenc is, mindannyian beszédet is mondtak.

1822-ben volt az első színielőadás Szolnokon, 1912-ben adták át a kőszínházat, 1989–1990-ben épült a jelenlegi színház épülete.

Balázs Péter, a Szigligeti Színház korábbi igazgatója, Szolnok díszpolgára szavai szerint a színház készen várja régi és új közönségét. Barabás Botond, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója elmondta, hogy az elmúlt három évet az Aba-Novák Agóra Művelődési Központban töltötték.

Az ünnepi gála előtt bemutatták a nyilvánosságnak azt a Szolnoki Szigligeti Színházat ábrázoló bélyeget, amelyet a Magyar Posta Zrt. bocsátott ki a 150 éves múltra visszatekintő szolnoki színjátszás tiszteletére. Ezt követően a színház főbejárata előtt Kligl Sándor Thália című szobrát leplezték le ünnepélyes keretek között. (MTI)

Kapcsolódó cikkek