Több nap után letartóztatásba került a vesztegetés elfogadásával gyanúsítható szolnoki orvos

Megosztás

Nem kerülte el a letartóztatást a hálapénz elfogadásával gyanúsított szolnoki orvos, akit a napokban a Hetényi kórházból vittek el a rendőrök. A Szolnoki Törvényszék másodfokon eljáró tanácsa július 26. napján meghozott határozatával megváltoztatta az elsőfokon eljárt nyomozási bíró végzését, és egy hónapra elrendelte annak a szolnoki orvosnak a letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható 41 rendbeli vesztegetés elfogadásának bűntettével. A törvényszék nem írt szépeket róla.

A másodfokú bíróság álláspontja szerint a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől megalapozottan lehet tartani figyelemmel arra, hogy az alapos gyanú tárgyát képező bűncselekmények kiemelkedő tárgyi súlyúak, büntetési tételük 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztés, azokat sorozatosan követte el a gyanúsított.

Ezen kívül a gyanúsított feltehetően jelentős vagyonnal rendelkezik, amely biztosíthatja számára, hogy a büntetőeljárás alól megpróbálja magát kivonni.

A másodfokú bíróság azt is megállapította, hogy az eljárás jelen szakaszában megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban részt vevő más személyt vagy személyeket jogellenesen befolyásolna, tárgyi bizonyítási eszközt, vagy vagyonelkobzás alá eső dolgot rejtene el.

A másodfokú bíróság döntése ellen nincs helye fellebbezésnek, közölte a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Mint megírtuk, a járásbíróság 21-én még úgy ítélte meg, hogy nem kell az orvost letartóztatni, így került az ügy a törvényszékre.

Kapcsolódó cikkek