Átadták a felújított Harmatcsepp Óvodát Mezőtúron

Megosztás

Még nyáron kezdődött meg a mezőtúri Harmatcsepp Óvoda felújítása, azóta a szakemberek elkészültek a munkálatokkal és már át is adták az óvoda megújult épületét.

Patkós Éva intézményvezető, Mezőtúr alpolgármestere elmondta, hogy a háromcsoportos, hetvenöt gyermek által látogatott Harmatcsepp Óvoda fejlesztése TOP Plusz forrásból, 120 millió forintos támogatásból valósult meg.

A munkálatok kiterjedtek a fűtés-, illetve villamoshálózat-korszerűsítésére, a mosdók és a melegítőkonyha megújítására és akadálymentes mosdót is kialakítottak. Emellett cserélték a tetőhéjazatot, valamint napelemeket telepítettek. Új fejlesztőszobát alakítottak ki, az óvoda előtt pedig parkolók épültek, babakocsi-, illetve kerékpártároló létesült.

Szűcs Dániel Mezőtúr polgármestere az átadón elmondta: az elmúlt években a településen infrastrukturális beruházások zajlottak, számtalan épület, út megújulhatott a városban, valamint egyéb fejlesztések is megvalósultak.

A polgármester elmondása szerint Jelenleg is számos beruházás zajlik Mezőtúron. példaként említette a városi sportcentrum energetikai felújítását és hamarosan elindulhat egy újabb nagymértékű belterületi útfelújítás, valamint megújulhat a városi strandfürdő is.

Arról korábban mi is beszámoltunk, hogy a település új főzőkonyha kialakítására is sikeresen pályázott.

Forrás: Alfoldhir.hu

Kapcsolódó cikkek