Teherautó-sofőröket ellenőriztek a megyében, elég rossz a tapasztalat

Megosztás

Minden hatodik járműnél találtak hiányosságot a kormányhivatal szakemberei. Az akció célja ezúttal is a közúti balesetek számának csökkentése volt.

Euro Controle Route (ECR) ellenőrzést tartott egy héten keresztül a térség legjelentősebb főútjain a kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési, Mérésügyi és Fogyasztóvédelmi Főosztály Közlekedési és Útügyi Osztálya. Az ECR ellenőrzés célja a közúti balesetek számának csökkentése, a közlekedésbiztonság növelése és a szabályszegések minél hatékonyabb feltárása volt.

A szakemberek kiemelt hangsúlyt fektettek a közlekedésbiztonságra közvetlenül kockázatot jelentő, fáradt gépkocsivezetőket és a manipulált menetíró készülékkel közlekedő gépjárműveket kiszűrésére, illetve hogy felhívják a gépjárművezetők figyelmét a vezetési és pihenőidőre vonatkozó előírások betartására. Az ellenőrzések egy héten keresztül mindig más-más helyszínen, a térség legnagyobb forgalmú útjain, a 4-es, a 31-es, a 32-es és a 46-os főutakon zajlottak.

Az ötvenhárom, ellenőrzés alá vont járműből a gépjárművekbe szerelt menetíró készülékekre vonatkozó előírások megszegése miatt négy, vezetési és pihenőidőt érintő hiányosságok miatt két esetben, míg a jármű műszaki hiányossága, a nem megfelelő rakományrögzítés és rakfelületen történő elhelyezés, illetve a gépjárművezető okmányainak hiányossága miatt egy-egy esetben kezdeményezték szabálysértési eljárás indítását.

Forrás: Főispáni Kabinet

Kapcsolódó cikkek