Elég volt a telefon után nyúlni a sofőrnek vezetés közben, súlyos sérüléssel járó baleset lett a vége

Megosztás

A Szolnoki Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy 36 éves jászárokszállási férfival szemben, aki vezetés közben akarta a telefont használni.

A vádirat szerint a férfi 2022. június 16-án, éjjel Jászárokszállás lakott területén kívül, a sebességhatárt betartva közlekedett személygépkocsival Jászágó felé, a gépkocsi jobb első ülésén egy női utassal, aki nem használta a biztonsági övet.

Egy enyhén balra ívelő kanyarban a sofőr lehajolt a sebességváltó előtti tárolóban lévő mobiltelefonjáért, így egy rövid időre nem figyelt az útra, ami miatt a személygépkocsival rögtön lesodródott a jobb oldali útpadkára, majd elvesztette az uralmat a jármű felett, ami először megpördült, majd az út mellett lévő árokba borult.

A baleset következtében a sofőr nem, de az utasa súlyosan sérült, eltört a kulcscsontja, illetve zúzódásos sérüléseket is szenvedett.

Az ügyészség a férfivel szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre, valamint közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság fog dönteni, közölte dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

A mellékelt képet a nyomozó hatóság készítette az ügyben a felborult gépjárműről.

Kapcsolódó cikkek