Elkészült Csépa büszkesége, az új mini bölcsőde

Megosztás

Most már a legkisebbeknek is biztosítanak nappali foglalkozást a tiszazugi településen, a csépai óvoda épületében, hatvanmillió forintos pályázati forrásból alakították ki a mini bölcsődét, ami nagy előrelépés a falu életében.

Pintér Csaba Gábor polgármester bejegyzése szerint a beruházás előzményét azok a jelzések szolgáltatták, amelyek a helyi bölcsődei ellátás hiányára vonatkoztak. 2019-ben jelentkeztek egy TOP-os pályázatra, melynek keretében a Vackor Művészeti Óvoda intézményében egy hét fős minibölcsőde valósulhatott meg.

A bölcsőde november 30-án nyitja meg kapuit a legkisebbek előtt.

„Szeretnénk, hogy a település lakóinak többet és jobbat adhassunk. Elkezdődött egy munka, ami bár sokáig tartott, de maradandót alkottunk. Remélhetőleg olyat, ami túlél minket és szolgálja a község gyermekeit és szüleiket” – mondta a hivatalos átadón a polgármester.

A Vackor Művészeti Óvoda Méhecske csoportja tartott műsort az átadóünnepségen

Pintér és a körzet országgyűlési képviselője, Herczeg Zsolt is megköszönte az óvoda valamennyi dolgozójának és intézményvezetőjének az elvégzett munkát. Herczeg emellett kiemelte, nagy öröm számára, hogy a csépai édesanyák, akik gyermeket szülnek, az új bölcsőde által hamarabb visszatérhetnek a munka világába, amennyiben ilyen szándékuk van.

Az átadás során a résztvevők megtekinthették a kialakított csoportszobát, a vizesblokkot és a kicserélt kazánt.

Havrilla Sándorné, a Vackor Művészeti Óvoda és Mini Bölcsőde vezetője szerint az intézmény jövőjéről gondoskodni különleges misszió, szeretnék, ha a bölcsivel kibővült óvoda a falu büszkesége lenne, ahol jó kisgyermeknek lenni.

Képek: Herczeg Zsolt Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek