Szijjártó Péter Szolnokon járt, új nagyberuházást ígért

Megosztás

Gazdasági konferencián járt a megyeszékhelyen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Beszédéből nem maradtak ki a kormányzat jól ismert kommunikációs paneljei az új világrend megszületésétől az ukrajnai háborún át az Európai Unió gyengeségéig. Szerinte egyenesen „lábon lőttük az európai gazdaságot” az Oroszországot érintő szankciók által, feltételezzük azonban, hogy a konkrét, lokális szinten fontos ígéretek jobban érdeklik a helyi embereket.

Szijjártó a szolnoki gazdasági konferencián elmondta, hogy a Gyármentő Program keretében 143 cég részesült 150 milliárd forintos támogatásban, amelynek nyomán 396 milliárd forint értékben jöttek létre megújulóenergia-beruházások. Véleménye szerint hazánknak a legversenyképesebb beruházásösztönzési rendszert kell működtetni Európában.

„Magyarországon a beruházások tekintetében volt egy bizonyos egyensúlytalanság, mivel az ország észak-nyugati része jóval előtte járt a keleti és a déli részeknek.  Az elmúlt évek beruházási ösztönzése nyomán viszont mindenfajta túlzás nélkül elmondható, hogy a keleti országrész teljesen felzárkózott. Most itt az ideje fókuszt váltani, ezért a beruházásokkal mostantól részben a déli országrészt, részben pedig Szolnokot és térségét fogjuk célozni” – ismertette a nagyszabású terveket a külügyminiszter.

Új nagyberuházás érkezik Szolnokra?

Kiemelte, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megyében a munkanélküliség 12,6%-os volt a kormányváltás idején 2010-ben, míg ma 5,3%, az ipari termelés értéke pedig 1200 milliárd forintról 3000 milliárdra nőtt. Ráadásul az ígéretek garmadája nem ért véget, azt mondta, hamarosan egy bejelentést fognak tenni Szalay Ferenc polgármesterrel egy új nagyberuházásról, amely Szolnokra érkezik és a modern iparhoz, a jövő évszázadához tartozik.

Szalay Ferenc közösségi oldalán úgy írt, hogy örömteli hír, miszerint jelenleg is folynak az egyeztetések komoly befektetőkkel, akik számára a külügyminiszter ígéretei még vonzóbb célponttá tehetik Szolnokot, valamint megköszönte a konferencia résztvevőinek a remek előadásokat.

Szijjártó a jelek szerint igazi megyei road-show-t tart, ugyanis jelenleg Jászfényszarun beszél 450 új munkahely megteremtéséről.

Képek: Szalay Ferenc Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek