Újabb részletek derültek ki a súlyos vasúti ütközésről – képek

Megosztás

A karcagi tűzoltók is segítséget nyújtottak a hajnali balesetnél, amikor is egy tehervonat belerohant a sápi állomáson egy álló személyvonatba. Az már biztos, hogy a személyvonat vezetője súlyosan megsérült, de túlélte.

Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett egy vonatvezető, amikor összeütközött egy tehervonat egy várakozó személyvonattal a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomásán szerda hajnalban. A várakozó vonat vezetője nem hibázott – közölte a MÁV.

A balesetben heten sérültek meg, közülük négy utas és egy jegyvizsgáló és a balesetet okozó mozdonyvezető könnyebben. A megrakott tehervonat az „állj!” vörös jelzőt túlhaladta, nem tartotta be a szabályokat és belerohant a sápi állomáson várakozó személyvonatba.

A katasztrófavédelem munkatársai 3 és fél órás munkával szabadították ki a személyvonat vezetőjét a roncsok közül, majd a mentők a debreceni kórházba vitték. A sajtótájékoztatón az is elhangzott, a vasúti vonalat idén adták át, így az elektronikus biztosítóberendezés hibátlanul működött. A MÁV a sérült utasok és munkavállalóknak gyorssegélyt biztosít, amíg a vizsgálat tart. A helyreállításokon körülbelül 30 ember dolgozik, először a személyvonat sérült szerelvényét szabadították ki, majd a tehervonat kocsiját húzták félre. A vasúti pályát 10 millió forintos kár érte. (via Hvg.hu) Fotók: MTI, Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó cikkek