Összeütközött két vonat hajnalban, többen megsérültek

Megosztás

A Püspökladány–Biharkeresztes vonalon baleset történt szerdán hajnali 4:20-kor. Egy tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe Sáp állomáson a számára behaladást tiltó jelzést, meghaladta a jelzőt és nekiütközött az állomáson várakozó, Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonatnak.

Mindkét mozdonyvezető, a jegyvizsgáló, továbbá a vonaton tartózkodó 5 utasból 4-en sérülést szenvedtek, őket a mentők ellátják. Információik szerint az utasok könnyebben sérültek. A hatóság vizsgálja a baleset körülményeit.

Forgalmi változások:

– Püspökladány és Berettyóújfalu között szünetel a vonatközlekedés a helyszínelés ideje alatt. Az utasokat pótlóbuszok szállítják ezen a szakaszon. Az erre utazók hosszabb eljutási idővel számoljanak.
– A vasúti jegyeket és bérleteket elfogadják a Berettyóújfalu-Debrecen, Berettyóújfalu-Kaba és Berettyóújfalu-Püspökladány között közlekedő Volánbusz járatokon.
– A Brassóból a Keleti pályaudvarig közlekedő Corona InterCity (406) utasait csak Biharkeresztesig közlekedett. Az utasait egy másik vonattal (6429) Berettyóújfaluig, onnan Püspökladányig pedig pótlóbusszal szállítják el. Püspökladánytól alkalmas vonattal utazhatnak a Keleti pályaudvarig. A nemzetközi jegyeiket elfogadják a főváros felé közlekedő vonatokon.
– A műszaki mentés bizonytalan ideig tart mai nap folyamán, vonatpótló buszos közlekedésre, forgalmi változásokra számítani kell szerdán egész nap, közölte a MÁVInform.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt közölte, hogy a személyvonat Püspökladány irányába haladt, a tehervonat onnan érkezett. A püspökladányi, a hajdúszoboszlói, a berettyóújfalui és a karcagi hivatásos tűzoltók vonultak a baleset helyszínére, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett egy embert feszítővágó segítségével emeltek ki a személyvonatból.

A személyvonaton öten utaztak, közülük egy ember súlyosan, négyen könnyebben megsérültek.

Fotó: Hajdú-Bihar VMKI

Kapcsolódó cikkek