Orbán Viktor megyénkben járt, de a szolnoki nemlétező híd helyett a roffi hadiátkelő érdekelte

Megosztás

A Magyar Honvédség számos egysége részt vesz a nemrég kezdődött Adaptive Hussars 2023 nevű többnemzeti gyakorlaton. Az II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki ezred hídépítő zászlóalja már végrehajtotta az átcsoportosítást Tiszaroff térségébe, ahol a napokban hídátkelőt építettek. Ezt tekintette meg hétfőn Orbán Viktor is.

A nagyon keménynek tűnő miniszterelnök közösségi oldalán posztolt arról, hogy „az elmúlt 30 év legnagyobb hadgyakorlata” zajlik most. „Alakulunk!” – zárta bejegyzését.

Orbán szintén helikopterre ült, ám nem civil jármű fedélzetére, mint barátja, a felcsúti milliárdos, Mészáros Lőrinc és felesége, a szegedi származású Várkonyi Andrea, akik nemrég Szegen jártak, erről a szegeder.hu számolt be először.

A miniszterelnöki sajtóiroda által közreadott képek szerint a miniszterelnök Budapestről egészen a nyíregyházi repülőtérig repült a Magyar Honvédség Airbus H-145M típusú helikopterével. Az is elképzelhető, hogy Mészáros helikopteres repülésének reflektorfénybe kerülésére szeretett volna reagálni így.

Emlékezetes, hogy amikor 2018-ban számonkérték Orbánon, hogy miért egy luxusgéppel utazott Bulgáriába egy futballmeccsre, azt felelte, „harminc éve így mentem. Jövő héten is így megyek, azután is így fogok menni”.

Érdekes adalék, hogy az a luxusrepülőgép (OE-LEM) került be a sajtóba, amivel a Válasz Online szerint Mészárosék is repülni szoktak, és amihez Ferihegyig azzal a helikopterrel járnak ki (OE-XWY), amit a Szegeder lefotózott Szegeden egy hete.

Ha már Orbán a Tisza felett repkedett, akár meg is tekinthette a leendő szolnoki belvárosi Tisza-híd hűlt helyét, holott a fideszesek évek óta hitegetnek a felépítésével. Erről azonban nem született harcias poszt a miniszterelnök közösségi oldalán, hiszen ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj…

Forrás: szegeder.hu

Fotó: Orbán Viktor Facebook

Kapcsolódó cikkek