Fotókon a honvédség tiszaroffi hadgyakorlata

Megosztás

Harminc éve nem látott hadgyakorlat kezdődött Magyarországon, mi is írtunk róla, hogy az Adaptive Hussars 23 során katonai konvojok megjelenésére kell számítani Szolnok megyében. Az akció javában zajlik, a Magyar Honvédség II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezrede Tiszaroff térségében hídátkelőhelyet rendeztek be.

A novemberben zajló hadgyakorlat célja, hogy a mozgással járó átcsoportosítások során eredményesen mérjék fel a haderő készenléti erőit és a honvédség vezetési rendszerének helyzetét. A többnemzeti, országos megmozdulásban megközelítőleg 4500-an működnek közre.

„Nagyon fontos, hogy a hadsereg most először a civil szférával, a védelmi igazgatással együttműködve tevékenykedik majd, „hiszen Magyarország védelme közös feladat” – monda Bali Tamás ezredes.

A műszaki alakulat a napokban Tiszaroff térségében végzett hídépítő zászlóalja átcsoportosítást. A képek és a Honvédség tájékoztató alapján látható, hogy nagy erőkkel indult a mozgósítás Jász-Nagykun-Szolnok megyében is.

A honvédelmi tárca vezetője, Szalay-Bobrovniczky Kristóf véleménye szerint a novemberi hónapban végzett országos gyakorlatnak köszönhetően jobb lesz az összhang államigazgatás egyes alrendszerei között, valamint a katonák, közszolgák és a civilek jobban megértik, hogyan és miben segíthetik egymást.

A képeken a tiszaroffi akció látható, amelyet a Honvédség osztott meg.

Képek: honvedelem.hu

Kapcsolódó cikkek