Kiállítást szerveznek az idén elhunyt Varga Erik „Riki” emlékére

Megosztás

Több, mint fél éve annak, hogy beszámoltunk a szomorú hírről: elhunyt a Szolnok megyében és a művészi világban méltán híres Varga Erik „Riki”, bár tudjuk, csak az hal meg, akit elfelejtenek. Az biztos, hogy a sokoldalú zenész és képzőművész Rikit nem feledik, olyannyira nem, hogy barátai most közösen állítanak neki emléket egy kiállítás keretében.

Varga Erik 1962-ben született Szolnokon, a rendszerváltás idején döntött úgy, hogy festőművész lesz, bár elmondása szerint már gyerekkora óta mozgatta a zenei és a képzőművészeti világ. Képeivel rendszeresen szerepelt szolnoki és országos kiállításokon.

A saját magát csak boldogságkutatónak tituláló Vargát 2015-ben Megyei Prima Díjra jelölték, összesen 13 szólólezeme készült. Tucatnyi önálló és csoportos kiállítása, koncertje volt, eközben pedig belopta magát a megyeszékhely lakóinak szívébe.

A Szol24 megkeresésére a szervező, Hamar Éva részletesebb információkat is megosztott a programról. Az ismerősei és közeli hozzátartozói, barátai által felajánlott festmények kerülnek kiállításra november 18-tól, azaz szombattól egészen december 15-ig. A rendezvény nyitóbeszédekkel kezdődik, a jelenlévő érdeklődők közül bárki megoszthatja a Rikivel kapcsolatos élményeit, emlékeit.

Ezt követően a Verseghy Ferenc könyvtár kórusa, a BiblioKar ad elő, majd a Szekció zenekarból ismerhető Csapó Csabi akusztikus előadása következik.

Aki esetleg mégsem ismerte őt, egy 2016-ban készült rövid portréfilm segítségével betekintést kaphat a kissé különc, de nagyon szerethető alkotó gondolkodásába, hitvallásába:

No Title

SZOLNOK – RIKI 2016

Kapcsolódó cikkek