Elhunyt Varga Erik Riki

Megosztás

Szomorú szívvel tudatjuk mindenkivel, hogy Varga Erik Riki barátunk itthagyta e földi létet. Lelkét átadta teremtőjének, Öregistenének. Emlékezetéről, temetéséről később intézkednek szerető rokonai.

Ezt közölte Budai Andrea Varga Erik közösségi oldalán.

Varga Erik így írt a bajai nemzetközi alkotótábor oldalán magáról:

“1962. november 12-én Szolnokon születtem. ​

1989-ben úgy döntöttem, festőművész leszek és elkezdtem dolgozni érte. Először magamtól, aztán szakemberek segítségével, és nyaranta elkezdtem járni szabadiskolákba, elsősorban Zebegénybe és Mártélyba. Itt rengeteg nagy művésszel hozott össze a sors, némelyikből barátság is született, pl. Aknay János, Mizsér Pál, Kopasz Tamás, Gaál József, Fodor József, Szabó Tamás, itthon Fazekas Magdolna.​

1997-ben felvettek a MAOE-be, 1998-ban a Szövetségbe. 2005-ben diplomáztam Egerben, ugyanoda jártam master képzésre is. A főiskolán és az egyetemen Molnár László József, Földi Péter és Bukta Imre voltak a mestereim.

2015-ben jelöltek a Megyei Príma-díjra. 13 db szólólemezt csináltunk. Rengeteg önálló és csoportos kiállításom, koncertem – performanszom volt. Mártélyra és újabban Bajára járok alkotótáborokba. Újabban akvarellel és akrillal készítem el festményeimet.”

Isten veled, Riki!

Kapcsolódó cikkek