Kitüntették a Momentum szolnoki politikusát, aki egyik veséjét adta lányának

Megosztás

Csak azt tettem, amit más szülő is tett volna egy ilyen helyzetben – közölte Miskolczi László, a Momentum szolnoki politikusa, volt alpolgármester azzal kapcsolatban, hogy megkapta a Pro Vita-díjat.

A napokban volt a 14. a Szervdonációs és Transzplantációs Európa- és Világnap, mely Magyarországon a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért, a Magyar Transzplantációs Társaság és az Országos Vérellátó Szolgálat közös szervezésében 2007 óta kerül megrendezésre.

2005-ben az Egészségügyi Minisztérium rendeletbe foglalta, hogy Pro Vita-díjban részesüljenek azok az emberek, akik önzetlen módon szeretteiknek adományozták egyik veséjüket, vagy májuk egy darabját.

A minap aztán Miskolczi László is ebben a megtiszteltetésben részesülhetett, miután a fővárosi Mezőgazdasági Múzeum dísztermében „Az élet mentésében tanúsított példamutató magatartásért” járó erkölcsi elismerést vehette át az egészségügyért felelős államtitkártól.

Mint azt korábban már megírtuk, a politikus egyik veséjét adta lányának, akinek korábban feltétlenül veseátültetésre volt szüksége.

Az átültetés egyébként olyan jól sikerült, hogy a transzplantációt és sok betegeskedés követően lánya, Anna a közelmúltban rendezett SPAR Budapest Maraton futóversenyen a Magyar Szervátültetettek Szövetsége “A szervátültetés életet ment” 3. csapatával a 4x2000m-es váltóval sikeresen tudta teljesíteni a távot.

Miskolczi László és lánya

Fotó: Miskolczi László politikus Facebook

Kapcsolódó cikkek