Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség Bige Lászlóra

Megosztás

Letöltendő börtönbüntetést kaphat Bige László a vesztegetési ügyben, miután pár hónappal ezelőtt nem jogerősen felmentette a bíróság.

Az okirat-hamisítással és vesztegetéssel megvádolt vegyipari vállalkozót, Bige Lászlót április végén első fokon a Nyíregyházi Törvényszék felmentette, de most a Magyar Nemzet azt írja, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szerint nem volt jogos a felmentés, így letöltendő börtönbüntetést kértek Bigére. A portál szerint Bige és társai egy kétmilliárdos hűtlen kezeléses ügyben is bíróság előtt állnak

A 2020-as vádirat szerint Bige 2009-ben megállapodott egy vállalkozóval abban, hogy több ezer tonna műtrágyát ad át neki, és a forgalmazó azt a piaci ár alatt, részben számla nélkül eladja, az összeget pedig átadja a milliárdosnak. Cserébe vállalta, hogy a vállalkozónál letétbe helyezett terméket később minőségi kifogásra hivatkozva leértékeli, így a forgalmazó is haszonhoz juthat. Az ügyészség szerint a terméket készpénzért, számla nélkül értékesítő vállalkozó 135 millió forintot csorgatott vissza Bigének, amivel a saját cégének nem számolt el.

A fellebbezés indítványozza, hogy a Debreceni Ítélőtábla változtassa meg az ítéletet, állapítsa meg Bige bűnösségét és szabjon ki letöltendő börtönt. A végső döntést a Debreceni Fellebbviteli Bíróság hozza majd meg.

Bige László kezdettől nevetségesnek nevezte a vádakat és összefüggő támadásnak tartotta az eljárást.

Kapcsolódó cikkek