Idősügyi tanács alakult Jászberényben

Megosztás

A Jászberényben élő idősek támogatásáért, életkörülményeinek javításáért és érdekérvényesítésének segítéséért Idősügyi Tanácsot hoztak létre Jászberényben. Erről számolt be a város polgármestere, Budai Lóránt.

Az alakuló ülésen elnöknek Verseginé Utasi Erzsébet (a képen) önkormányzati képviselő asszonyt, alelnöknek Bozóki Jánosnét, a Szent Ferenc Egyesített Szociális intézmény vezetőjét választották meg.

A tanács tagjai továbbiakban Siller Natália, a Szent Klára Idősek Otthonának vezetője, Nagy Istvánné, a Déryné Nyugdíjas Klub vezetője, Somogyiné Lajkó Piroska, az Olajág-Jász Mozgássérültek Egyesületének elnöke, Krasnyánszkiné Farkas Dóra, az idősek munkacsoportjának vezetője, Tajti Magdolna, főnővér és Orosz Tibor rendőr főtörzszászlós, rendőrségi tanácsos.

Az időskor veszélyeiről és azok megelőzési lehetőségeiről való tájékoztatás érdekében az Idősügyi Tanács a napokban úgy határozott, hogy részt vesz egy jövő tavaszig tartó bűnmegelőzési rendezvénysorozaton. A programsorozat szeptemberben indul és 2024. áprilisban ér véget, havonta egy prevenciós, interaktív előadással, valamint vérnyomás- és vércukorméréssel.

Forrás: Budai Lóránt Facebook, fotó: Gémesi Balázs

Kapcsolódó cikkek