Végre valóban csökkenhet a belváros forgalma Jászberényben

Megosztás

A Jászberényt elkerülő út harmadik üteme tavaly augusztusban elkészült, a forgalomba helyezés megtörtént.  A teherforgalom azonban még mindig a városon dübörög át, köszönhetően a korábbi fideszes akadályoztatásnak.

Az út legfőbb célja a belső teherforgalom csökkentése volt. Lezárult tehát a beruházás, mely érdekében oly sokszor emelték fel szavukat a helyiek, s amire a jászberényiek több mint tíz esztendeje vártak. 

Csakhogy hiába készült el az út, a nehézgépjármű-forgalmat nem terelték ki a belvárosból, mert ezt a korábbi Fidesz-frakció megakadályozta.

Pedig a biztonságos és balesetmentes közlekedés érdekében már korábban is szerették volna egy tanulmányt készíteni, ám ezt a fideszes többség akkor megakadályozta.

Néhány hónappal ezelőtt aztán az új összetételű önkormányzat újra megpróbálta elérni a célt a belterületi tehergépjármű forgalom korlátozására.

Tanulmánytervet készíttetnek.

A belső úthálózat forgalmi rendjének esetleges módosítására szolgáló döntéselőkészítő forgalmi tanulmányt Hajas Gyula tervező készíti, a teljesítési határidő augusztus 31. A határidő módosítására azért volt szükség, mert a forgalmi változások, a cégekkel történő egyeztetés és a forgalomszámlálás a vártnál több időt vesz igénybe, közölte a város polgármestere, Budai Lóránt.

Forrás: Budai Lóránt Facebook

Fotó: Gémesi Balázs

Kapcsolódó cikkek