Mészáros Lőrincék megszánták a MÁV-ot és besegítenek a kétpói pusztítás helyreállításában

Megosztás

Az állami vasúttársaság már két és fél hete dolgozik a kisiklott tehervonat okozta baleset pusztításának eltakarításán és helyreállításán. Most a nemzet gázszerelőjének egyik cége rendelkezésre bocsátott egy különleges gépet, aminek köszönhetően hamarabb állhat majd helyre a normális vasúti közlekedés a szolnoki vonalon.

Hetekkel hamarabb megindulhat a menetrend szerinti vasúti forgalom a Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vonalon, miután a Mészáros Csoporthoz tartozó V-Híd Zrt. Európa legmodernebb vágányépítő gépével újjáépíti a vasúti pályát Kétpónál – értesült a Szoljon. A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei település közelében július 9-én siklott ki egy tehervonat kilenc konténerszállítója, a baleset tönkretette a vágányokat.

Csaknem három hete dolgoznak a szakemberek a Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vasútvonalon, hogy helyreállítsák a baleset miatt tönkrement síneket, biztosítóberendezéseket és a felsővezetéket. Mindkét pálya megrongálódott, így ezen a szakaszon napokig egyáltalán nem közlekedhettek a vonatok. Bár a műszaki mentés után a bal vágányon megindulhatott a forgalom, a baleset miatt most is folyamatosak a késések és a járatkimaradások. A szakemberek szerint a kisiklott kocsik olyan károkat okoztak, amelyek helyreállítása akár hetekig is eltarthatna.

Magyarország legnagyobb vasútépítő vállalata a V-Híd Zrt. tulajdonosa és menedzsmentje ezért úgy döntött, hogy a baleset helyszínére irányítja vágányépítő gépét. A Budapest-Belgrád vasútvonal építéséről vezényelték át egy időre.

Kapcsolódó cikkek