A Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum kapta az Év Múzeuma díjat

Megosztás

Többek között könyvtár, művelődési ház, óvoda, sportcsarnok, szálláshely működik a helytörténeti múzeum mellett a kunszentmártoni Általános Művelődési Központ intézményegyüttesben.

“Egy múzeumnak az is a feladata, hogy figyelje, milyen változások történnek, milyen múzeumot látogatnak szívesen” – a kunszentmártoni Általános Művelődési Központ igazgatóhelyettese, Pusztai Gabriella nyilatkozott a Klubrádiónak az Év Múzeuma díj odaítéléséről. Kitért a fejlesztésekre, közösségépítésre, megválaszolta azt a kérdést: miért a kunszentmártoni a legjobb kis múzeum. Kunszentmártonról van szó, a Helytörténeti Múzeumról és az azt magában foglaló intézményegyüttesről, amely magában foglal többek között könyvtárat, művelődési házat, óvodát, sportcsarnokot, szálláshelyet.

Pusztai szerint az idősödő és a fiatal generációk igényeire is figyelmet fordítanak. Előbbiek esetében különösen koncentrálnak arra, hogy új ismereteket adjanak át a hozzájuk látogatóknak. Emellett a múzeum több szervezetnek biztosít találkozó helyet. (Klubrádió)

Kapcsolódó cikkek