Károkat okozott a vihar a túrkevei ifjúsági táborban

Megosztás

Minden évre jut valami elemi csapás, kezdte bejegyzését a túrkevei polgármester, gondolva itt minden bizonnyal a városi fürdőben közelmúltban bekövetkezett tűzesetre is. Most a recski ifjúsági táborukat érte elemi csapás.

“Elképesztően ramaty állapotban örököltük meg a recski ifjúsági tábort az előző városvezetéstől. Évről évre fordítottunk rá 2020 óta, hogy szebb legyen, használható legyen, és oly sokunk gyermekkori élményei minél többeknek legyen megismételhető. A “tanácsi ház” felújítása, tetőjavítások, pedagógusüdülő helyreállítása, szennyvízelvezetés kiépítése, egy külön kiülő építése – sorolhatnánk a ráfordításokat. Évről-évre milliókat fordítottunk arra, hogy a puritán körülményeket minél hangulatosabbá, minél jobbá varázsoljuk” – közölte Sallai R. Benedek, Túrkeve polgármestere.

Így folytatta:

“Most egy vihar (még teljes mértékben feltáratlan károkozással) megtépázta a felújításokat, a lemeztető, a csatorna sérült a tanácsi házon, de a régi “lányos házra” is rászakadtak nagy ágak. A Facebookon egy magánszemély tette közzé a tábor közelében sokak számára emléket jelentő gesztenyefasor állapotát is – azokban is jelentős kár keletkezett, sokat gyökerestől csavart ki a vihar.”

A polgármester megköszönte a helyi tűzoltóknak a kárelhárításban nyújtott segítséget, az ott dolgozó, illetve ott nyaraló kollégáinak a helyzetjelentést.

Mihamarabb elkezdik vizsgálni a helyzetet, felmérni a károkat.

Forrás: Sallai R. Benedek Facebook

Kapcsolódó cikkek